SG.hu

A Sun víziója a jövő hálózatáról

Ez a távközlési ágazat legátfogóbb infrastruktúráira, technológiáira és szolgáltatásportfoliójára épülő biztonságos és nyílt szolgáltatási platform lenne.

A Sun bejelentette, hogy útjára indítja Nyílt szolgáltatási platform (Service Delivery Platform - SDP) nevű programját, amely új megoldásokat kínál a távközlési szolgáltatók számára, hogy gyorsan és gazdaságosan vezethessenek be új, differenciált, bevételnövelő szolgáltatásokat. A program különböző technológiákból, termékekből és szolgáltatásokból áll, amelyek az infrastruktúrájukat most fejlesztő szolgáltatók egyéni igényeinek megfelelően különbözőképpen ötvözhetők. A keretrendszer megerősítése érdekében a vállalat az ágazat vezető képviselőivel, például hálózati berendezések szállítóival, rendszerintegrátorokkal és független szoftverszállítókkal működik együtt. A Sun SDP-megoldásszállító partnerei között elsőként az Appium, a Drutt, a jNetx és a Terraplay céget nevezte meg.

"A Sun a távközlési piacon szerzett tapasztalatai, valamint a nyílt szabványok elterjedését célzó tevékenysége alapján egyéni igényekhez igazított megoldásokat kínál, amelyekkel a szolgáltatók kiépíthetik következő generációs szolgáltatói infrastruktúrájukat és létrehozhatják a jövő hálózatát" - nyilatkozta Darrell Jordan-Smith, a Global Telecommunications alelnöke.

A vállalat véleménye szerint az olyan szolgáltatások, mint például a multimédiás IP-alrendszeren (IMS - IP Multimedia Subsystem) alapuló szolgáltatások, a Voice Over IP (VoIP) alkalmazások, a videokonferencia-szolgáltatás, a többrésztvevős játékok, valamint a csengőhangletöltés - amellett, hogy növelik az egy felhasználóra jutó átlagos bevételt és erősítik az ügyfelek hűségét -a szolgáltatók versenyképességének fenntartásához is nélkülözhetetlenek lesznek. A szolgáltatók számára nehézséget jelent, hogy a meglévő infrastruktúrák általában egy gyártóhoz kötődnek és nem gazdaságosak, míg az új adatszolgáltatások méretezhető, nyílt rendszereket igényelnek, amelyekben az új alkalmazások könnyen integrálhatók és felügyelhetők.

A Sun már 2003 elején bejelentette első generációs SDP programját, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók új, biztonságos és vonzó szolgáltatásokat indítsanak be hálózataik működésének megzavarása nélkül. Az azóta eltelt időben a programj új szolgáltatások kifejlesztését is lehetővé tette a meglévő hálózatok számára, amellyel összehangolhatók a külső szállítók szolgáltatásai, és integrált módon, csomagokba szervezve juttathatók el a felhasználókhoz. A vállalat szerint ennek segítségével a szolgáltatók könnyen tudatosíthatják az új szolgáltatások és a hosszú távú növekedés alapját jelentő SDP-platformok előnyeit, és igényeik szerint választhatják a keretrendszer megfelelő elemeit, ezáltal nem kell költséges és nehézkes új rendszereket és szolgáltatásokat beszerezniük.

A Sun közleménye szerint partnerei a nyílt architektúra minden szintjét jelentős mértékben erősítik. Ezek lehetővé teszi a vásárlást, a letöltést és a több résztvevős játékokban való részvételt, amit a játék után a játékosok közötti konferenciabeszélgetés egészíthet ki. A meglévő mobilhálózatokra építve ezzel három bevételi csatornát - a mobil kereskedelmet, az online játékokat és a telefonos konferenciabeszélgetéseket - lehet összekapcsolni úgy, hogy a felhasználó azokat egységes felületként érzékeli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!