MTI

Elkészült az ENSZ informatikai konferenciájának programja

Bemutatták az Információs Társadalom Csúcsértekezlet tuniszi fordulójának programját - közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

A közlemény szerint november 16. és 18. között rendezik meg az ENSZ Információs Társadalom Csúcsértekezlet (World Summit on the Information Society, WSIS) tuniszi fordulóját. A WSIS célja az, hogy a világ országai közösen elfogadott koncepció szerint beazonosítsák az információs társadalom létrehozásával kapcsolatos alapvető célokat, konkrét teendőket és a legmagasabb politikai szinten kötelezzék el magukat ezek mellett. Magyarország a tuniszi csúcstalálkozót előkészítő bizottság egyik alelnöke.

A fórumot népszerűsítendő, a tunéziai informatikai tárca képviselői szerdán az IHM-ben bemutatták a csúcstalálkozó programját és a kapcsolódó eseményeket a magyar érdeklődők számára. A bemutatón kiderült, hogy a tuniszi forduló a várakozások szerint minőségileg új szintre helyezi az információs társadalom ügyét az egész világban, aminek következtében az ICT szektor számára új perspektívák nyílnak, s számos új üzleti lehetőség is adódik.

A közlemény szerint a jelentős szakmai és médiaérdeklődés miatt a fórum jó alkalom Magyarországnak arra, hogy felhívja a figyelmet magára, mint potenciális regionális tudásközpontra. A csúcstalálkozóhoz kapcsolódóan a helyszínen "ICT 4 all" címmel szakkiállítás is lesz - tartalmazza a közlemény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!