MTI

Nem törvénysértő a megfejthetetlen telefonos játék

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem találta jogsértőnek az ATV Pénzfürdő elnevezésű nyereményjátékát.

A GVH Versenytanácsa csütörtökön tartott tárgyalásán hozott határozatával megszüntette az Első Magyar Magántelevíziós Rt., a TeleMedia Interaktív Szolgáltatások Kft. és a TeleMedia InteracTV Produkciós Kft. vállalkozás ellen a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalma miatt indított eljárást - áll a közleményben.

A hivatalhoz több bejelentés érkezett a tévénézőktől, hogy az ATV csatornán a Pénzfürdő című játék a fogyasztók megtévesztésével folyik. Fogyasztó-megtévesztésként sérelmezték, hogy társaságoknak indokolatlan bevételük keletkezik azzal, hogy a képernyőn megjelenő feladványok többértelműek, ezért azok megfejthetetlenek. Az egyes hívások képernyőn mutatott kapcsolása között a feladvány nehézségi fokával fordított arányban hagynak időt a telefonálásra, amely alatt a műsorvezető telefonálásra biztató "agresszív" magatartást tanúsít. Kifogásolták azt is, a számítógép objektív működése kétséges, mert működésében pillanatnyi megszakadás észlelhető a jackpot számok találatának megállapításakor.

A GVH megjegyzi: a játékműködésből levont fogyasztói megállapítások a játék tartásához kapcsolódó vélt vagy valós fogyasztói érdeksérelmek lehetnek, amelyek nem tartoznak a Gazdasági Versenyhivatal hatáskörébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GulaSoft #10
    Az a röhely, hogy én ennek a cégnek egy másik leányvállalátánál dolgozom, és mikor kérdeztük, hogy hogy van az, hogy lejár az idő, azonnal prüntyög a telefonszám, és egy mp-en belül már vonalban van az illető, akkor csak a nagy sumákolást meg mellébeszélést kaptuk válaszul.
    Ráadásul romániában már a rendőrök kergették az ügyvezetőt, és nem tudom hogy annak az ügynek hogy lesz vagy lett vége.
    De sabaj, mert visszük a szennyet az araboknak (komolyan mondom ott fogunk műsort adni) meg a kínaiaknak. Csak tudnám mi lesz a főnyeremény kínában. Egy tál rizs?
  • [HUN]PAStheLoD #9
    pontosan ;]
  • Hegyikecske #8
    ahelyett h adományoznának, nem férnek már a bőrükbe...
  • Hegyikecske #7
    örülj neki...
  • TommoT #6
    Rtlklubbot eddig 6szor hívtam, kétszer bekerültem és nyertem egy csomó pénzt.
  • kicsizoz #5
    Ezen szerintem nincs mit vizsgálni, aki felhívja, az megérdemli!!!!
    A telefonszámla után pedig talán elgondolkodik....
  • winnie #4
    Az ATV meg a Viasat 3 a főmocskos az ilyen ügyekben

    meg a hálózattévé, meg a klubtévé, meg az mtv - ember! a tévé csak eladja a műsoridejét a cégnek, akik hasznosítják a szerződés alapján.

    ez a 'kitalálhatatlan' játék a fenti 5 adón megy, az rtl+tv2-őt felesleges idevonni, ott játékok+egyszerű feladványok vanna
  • gz8 #3
    Aki bedől az ilyen hülyeségeknek, az meg is érdemli.
  • ttbela #2
    Az ATV meg a Viasat 3 a főmocskos az ilyen ügyekben, de azért a két fő szennycsatornát (TV2, RTL) se kell sajnálni
  • TeszteloPontHu #1
    Ezt talán a fogyasztóvédelmiseknek kellett volna vizslatnia, nem?