SG.hu

Zenei fesztiválokon népszerűsíti a szélessávot az IHM

A Sziget Sajtóközpontja idén az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által a Sziget számára biztosított e-Magyarország kamion lesz.

A 2005. május 20-án a Budapesti Millenáris Parkban a Szélessávú Internet Napon elinduló Roadshow középpontjában egy mozgó eMagyarország pont, azaz egy 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt, a látássérültek számára speciális szoftverekkel ellátott, a Közháló program révén pedig szélessávú internetkapcsolattal rendelkező kamion áll.


A kamion a Roadshow során összesen 13 (2 budapesti és 11 vidéki) helyszínt keres fel lefedve az ország egész területét, lehetőséget kínálva az ország valamennyi régiójában élők számára szélessávú internetezés kipróbálására. A Roadshow állomásainak többsége kapcsolódik valamilyen egyéb kulturális rendezvényhez. A tárca a nagyobb fesztiválok esetén napi 10-15 ezer, a kisebb eseményeken napi 3500-6000 résztvevőre számít.


A kamion kényelmesen kialakított, klímaberendezéssel, projektorral felszerelt terében - reggel 10-től este 10-ig - tizenhat, a világhálóra csatlakozott számítógéppel, faxolási és telefonálási lehetőséggel, valamint naponta friss információkkal várja a Sziget munkatársaival egyetemben a dolgozó újságírókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gregor #2
    fie:Kistérségben ,kell megfelelő számú ember,hogy megérje kiépiteni,a szélssávú netet!
    Azaz toborozz több embert:)))
  • fie #1
    B@szhatom a kampányt, ha a kistérségben is szeretne valaki netet, esélye sincs, mert a tcom-nak nem éri meg az infrastruktúrát kiépíteni. (Kábel, mikrohullám sincs). Inkább valami normális ösztönző magatartás kéne a tanusítani a szolgáltatókkal szemben. No meg az árak!