SG.hu

Nagyfelbontású videófelvevővel ellátott HDTV az LG-től

Az LG bemutatta a világ első nagyfelbontású digitális videófelvevővel (HD-DVR) ellátott Plazma TV-it (HDTV).

A PY2DR sorozat tagjai 50 és 60 inches kivitelben kaphatóak, és az ultravékony készülékekbe épített 160 gigabyte-os HD-DVR mellett a HDTV-k minden előnyével rendelkeznek. Az új Digital Cable Ready Plazma HDTV-k 13 órányi nagyfelbontású vagy 63 órányi hagyományos felbontású digitális programot képesek tárolni. A vállalat 2003-ban mutatta be a világ első merevlemezes LCD projektoros TV-jét, majd 2004 végére kifejlesztette a merevlemezes Plazma TV-t, amellyel a 2005-ben megrendezett Consumer Electronics Show-n debütált.

Az új szélesvásznú Plazma DVR-ek automata time-shift (csúsztatott lejátszás - felvétel közben lejátszás) funkciója lehetővé teszi az egy órás intervallumokban történő folyamatos rögzítést. A felvétel lassítva előre-hátra tekerése és azonnali visszajátszása is megoldható a készülékkel. Az EPG (Electronics Grogram Guide) gombbal beállíthatjuk a készüléket kedvenc sorozatunk ugyanabban az időben történő felvételére.

A készülékek ötödik generációs ATSC VSB/QAM tunerrel vannak felszerelve, amely fogja a földi sugárzású digitális HDTV adásokat, a digitális kábelen érkező jeleket, valamint az analóg és kábeles adásokat. A készülékek set-top-box nélkül is képesek a digitális HDTV programok és a fizetős kábel tv szolgáltatások vételére. A Digital Cable Ready Plazma TV-kbe a kábel tv szolgáltatók szabványkártyáit aCableCARD-okat építettek.


A televíziók 9-in-2 (9 a 2-ben) multi memóriakártya olvasóval rendelkeznek (CF/MD/SD/SMC/MMC/MS/MS Pro/MS Pro Duo/xD), amelynek köszönhetően fényképeket nézhetünk a tévénken és digitális fájlformátumú zenét hallgathatunk (például MP3 fájlok). A DVR-nek köszönhetően a 9 különböző formátumú memóriakártyán keresztül feltölthetjük a gép merevlemezére a kameránkkal készített digitális fotókat vagy MP3 lejátszónkról a digitális zenét. A fájlok rendszerezhetőek, így a jövőben is megnézhetjük, meghallgathatjuk azokat. A DVR képes zenei fotóalbumot kreálni, így egy "diavetítés" keretében zenei aláfestéssel tekinthetjük meg fotóinkat.

A készülékbe épített második generációs XD Engine chip a fényerő és a kontraszt javításával, az árnyaltabb és erősebb színekkel szinte HD bontásúvá varázsolja az alacsony felbontású analóg jeleket, valamint csökkenti a beérkező jel zaját. Ez a megoldás a gyártó szerint mozi hatású nagyfelbontású képeket eredményez.

"A Plazma és LCD tévékben alkalmazott képminőség javító technológiák gyors fejlődésének köszönhetően a kontraszt és a színek túlléptek a szabad szemmel látható tartományon. Ezért technológiai fejlesztéseink középpontjában jelenleg a többi érzékszerv és a formatervezés áll, ami azt a célt szolgálja, hogy az LG bekerüljön a világ első három helyezettje közé. A világ első merevlemezzel és memóriakártya slotokkal ellátott Plazma TV-jének bemutatása ezért nagy jelentőségű" - mondta Simon (Shin-ik) Kang, az LG Electronics Koreai Értékesítés és Marketing Részlegének vezető helyettese.

Az 50 inch-es Plazma HDTV-be 60 000 órányi élettartamú DoubleLife panelt építettek, a vizuális élményt olyan funkciók fokozzák továbbá, mint a HDMI HDCP-vel, IEEE 1394 DTV Link-kel, a rugalmas kép a képben (PIP), a kép a képen kívül (POP), illetve az osztott képernyő opció. A termékek TV-állvánnyal és hangfalakkal együtt kerülnek a piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!