SG.hu

Egy elemzés szerint a Nokia 6680 a legjobb 3G készülék

A Strategy Analytics elemzése szerint a Nokia 6680 képkezelő okostelefon kategóriájában a legjobb 3G készülék.

A Strategy Analytics vezeték nélküli laboratóriumának (AWL) zsűrije Londonban és Milánóban a nyugat-európai piacon jelenleg kapható négy vezető 3G készüléket rangsorolta. Mindegyik készüléket négy szempont alapján vizsgálták: videofunkciók, felhasználói felület és bevitel, kijelző, valamint stílus/formatervezés. A Nokia 6680 okostelefon két kategóriában: a kijelző, és a stílus/formatervezés terén a legmagasabb pontszámot kapta a készülékek között, a felhasználói felület kategóriában pedig osztozott az első helyen. A 6680 volt az egyetlen készülék, amely mind a négy kategóriában átlag feletti pontszámot kapott.

"Ez az elismerés alátámasztja a Nokia vezető szerepét a 3G terén" - mondta Joe Coles, a vállalat képkezelő termékeiért felelős igazgatója. "A Nokia 6680 olyan mérnöki mesterművet testesít meg, amely a rendkívül kifinomult technológiát egyszerű használhatósággal és kifejezetten vonzó megjelenéssel ötvözi. Az ilyen készülékek elterjedésének lesz az eredménye az, hogy az emberek élet-, és munkastílusa, kommunikációja, és szabadidejük eltöltésének módja fokozatosan megváltozik."


Kevin Nolan, a Strategy Analytics Fejlett vezeték nélküli laboratóriumának nevében megjegyezte: "Miközben a készülékgyártók olyan vonzó telefonok megalkotásán versengenek, amelyek elnyerik a 3G hálózaton elérhető multimédia használatában élen járó fogyasztók tetszését, a Nokia 6680 új mércét állított fel készülék használhatósága, mérete, illetve megjelenése terén."

A Nokia 6680 különösen a stílus/formatervezés kategóriában tett szembeötlő előnyre szert. Amikor a válaszadóknak a "legklasszabb" telefont kellett kiválasztaniuk a négy közül, 98 százalékuk a Nokia 6680-at jelölte meg. A felhasználók gyakorlatilag teljes egyetértésben nyilatkoztak elismerőleg az okostelefon kijelzőjének tisztaságáról, felbontásáról és világosságáról. A felhasználók a felhasználói felület kategóriában a menürendszert "logikusnak és egyszerűen használhatónak" találták. A 6680 kapta a legtöbb pontot a "Konfiguráció és a gyakran használt gombok használhatósága" és a "Szöveglehetőségek közötti váltás egyszerűsége" kategóriában is. Mindkét zsűri rendkívül vonzónak találta a Nokia 6680 egyszerűen bekapcsolható kameráját.

A Nokia 6680 két beépített kamerával, egy vakuval, a kamera bekapcsolását egyszerűen megoldó, aktív elcsúsztató mechanizmussal, valamint egy maximálisan 262 144 színárnyalatot megjelenítő kijelzővel büszkélkedik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • petipetya #7
    paff
  • petipetya #6
    Csak hallomásból, látásból ismeritek a telefont, vagy valakinek van is és az alapján alkot róla véleményt?
  • droland #5
    "De minek bele 2kamera? nem lett volna egyszerűbb egy forgathatóval megoldani? kevésbé sérülne, és ugy a 640*480as is jobb minőségű lenne..."

    Azt mindíg elfelejtitek, hogy egy telefonban minnél TÖBB a mozgó alkatrész, annál nagyobb a BÁRMINEK az elromlási lehetősége!
  • Hegyikecske #4
    Talán a tetejére? Hidd el bevált módszer, egyik oszt társamnak a samsungján láttam is ilyen megoldást szal sztem sokkal praktikusabb lenne, na igen, az tény h így drágábban lehet eladni.......
  • Mipi #3
    Ja a telefon az nekem is tetszik. Biztos drága lehet!

    Vodafone.de
  • PeeTeR #2
    aze me' mie' ne lenne jo? igy mar eleve dragabb... es hova pakolnal ra forgathato kamerat? hm.. kiviteleze miatt eleg nehezkes lenne. vegulis nem rossz ugyis ugy szoktad felvenni a telefont hogy a kijelzoje az arcod fele nez, igy meg veletlenul sem tortenik meg az hogy rosszul veszed fel
  • Hegyikecske #1
    De minek bele 2kamera? nem lett volna egyszerűbb egy forgathatóval megoldani? kevésbé sérülne, és ugy a 640*480as is jobb minőségű lenne...