MTI

Nem valós az angliai mobilcsalás

Nem léteznek azok az emelt díjas angol mobilszámok, amelyek felhívására az elterjedt hírek szerint egy nem fogadott hívás, illetve egy szóbeli figyelmeztetés ösztönzi a magyar mobilosokat - közölte Juhász Károly, a Nemzeti Hírközlési Hatóság hírközlési fogyasztói jogok képviselője.

A sajtóban megjelent írások szerint a magyar mobilosok vagy egy nem fogadott angol hívást érzékelhetnek, vagy pedig egy nyereményről tájékoztatják őket, amit akkor tudnak átvenni, ha felhívják a megadott angol számot. A hívások az elterjedt információk szerint emelt díjasok, s percenként 15-30 fontba kerülnek. Juhász Károly ezzel összefüggésben elmondta: a nyilvánosságra került információk alapján megkereste az angol társhatóság fogyasztóvédelmi ügyekért felelős kollégáját, ám tőle azt az információt kapta, hogy Angliában is ismert az erről a veszélyről szóló "városi legenda", de nem igaz.

George Kidd egyben közölte, Angliában a legdrágább emelt díjas hívás ára is csak percenként 1,5 font. Éppen ezért nem kell attól tartaniuk a magyar mobilosoknak, hogy ezekkel a hívásokkal óriási telefonszámlát generálnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • czaher #1
    hat nem tudom h valoban igaz e cikk, de azt tudom h kb 3-4 napja folyamatosan kulfoldi szamok hivigatnak, tobbek kozott angliabol is.
    ha valakivel hasonlo tortent jelenkezzen.
    [email protected]

    koszi a segitseget