Figyelőnet

A Yahoo már a Wikipediában is keres

A Yahoo német leányvállalata és a több mint 100 nyelven szerkesztett ingyenes enciklopédia közös szolgáltatásba kezdett.

A GNU-licensz alatt futó információtár lehetőségeit jól mutatja, hogy 2001 óta 226 710 szócikket töltöttek fel a Wikipedia német nyelvű oldalaira. A világ számos országában sikeresen működő online-enciklopedia a mai naptól együttműködik a Yahoo szolgáltatásaival. A tartalmi együttműködés közvetlen keresési lehetőséget biztosít a Yahoo felhasználó számára a legnagyobb német nyelvű információtár szócikkei között. A Wikipedia láthatóan keresi a lehetőséget arra, hogy miként válhat a legnagyobb szabad lexikonná, ugyanis már nem csak interneten, hanem április óta DVD-n is hozzáférhető a felhasználók számára.

A Yahoo.de mostani lépése is arra utal, hogy a nagy keresőszolgáltatások egyre újabb területeken igyekeznek felhasználókat szerezni. A kérdéssel kapcsolatban Volker Glaser a Yahoo németországi vezetője azt nyilatkozta, hogy az InfoExpress szolgáltatásukat erősítik meg a Wikipedia tartalmával. Ez az együttműködés szerinte egy további lépés ahhoz, hogy a Yahoo keresője hasznos és megbízható tartalommal elégítse ki a felhasználók igényeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!