Berta Sándor

315 weboldalt jelöltek az idei internetes Oscar-díjra

Az úgynevezett Webby-Awardot, vagyis az internetes oldalak Oscar-díját minden évben átadják és az elismerésnek komoly presztízse van.

Az úgynevezett Webby-Awardot vagyis az internetes oldalak Oscar-díját minden évben átadják és az elismerésnek komoly presztízse van. A jelöltek között egyaránt megtalálható például a brit BBC, a Google, a CIA és Bruce Willis hollywoodi filmszínész weboldala. Idén a díjkiosztó ünnepségért felelős szervezet tájékoztatása szerint hivatalosan 315 weboldalt jelöltek a különböző kategóriákban.

A 315 lapot összesen 60 kategóriába sorolták a szakemberek, ez azt jelenti, hogy kétszer annyi kategóriában vannak idén jelöltek, mint voltak tavaly. Egy-egy csoportban öt-öt jelölt harcol az internetes Oscar-díjért. Különösen nagy érdeklődésre tartanak majd számon az idén is a Pénzügyek, az Autók, a Szépség és a Kozmetikumok kategóriák.

A Google internetes keresőportál egyaránt jelölt a Legjobb online navigáció és a Legjobb módszer kategóriában és egyértelmű a szakemberek véleménye, miszerint a vállalat mind a két kategóriában eséllyel pályázik a kitüntető cím elnyerésére. Szintén esélyesként tartják számon Jamie Olivier mesterszakács, a Muppetek, Adam Sandler komikus és Bruce Willis hivatalos internetes oldalait is. A gond csak az, hogy mind a négy ugyanabban a kategóriában lett jelölve. Érdekes az IT/Hardver kategória is, itt a Webby-Award elnyeréséért az IBM, a CNET letöltőoldala, a Download.com és a szintén a CNET által felvásárolt ZDNet verseng.

Ezenkívül internetes Oscar-díjat fognak kapni idén a legjobb online naplók (blogok), de létezik az Év Személyisége/Embere és a Különleges teljesítményt jutalmazó Webby-Award kategória is. S hogy kik is nyerik az egyre nagyobb elismerésnek örvendő Webby-díjakat 2005-ben? Ez május 3-án fog kiderülni, amikor az összes Oscar-díjas nevét felteszik majd a világhálóra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #3
    Jamie Olivier mesterszakács rulez! :))
  • Tetsuo #2
    Hát ahogy elnézem a zIBM lapját, ennyi erővel sg is lehetne jelölt..
  • nemcsakfeel #1
    és az sg?:(