Hírszerkesztő

Teljes internetkiesés lesz a választások alatt

Balogh Ferenc országgyűlési képviselő egyéni képviselői indítványt nyújtott az Országgyűlésnek, amelyben a Választójogi Törvény módosítását javasolja. Az illetékes szakbizottság által támogatott előterjesztés célja egy olyan korszerű jogszabály létrehozása, amely lehetővé teszi az internetes kampánycsendsértések elleni hatékony fellépést.

A képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztatóján Balogh Ferenc elmondta, hogy a Választójogi Törvény korszerűsítése már régóta várat magára, a jelenlegi törvénymódosítás csak az első fázisa a törvénykezési munkának.

"Az internet jellegénél fogva alkamas kampánycsend észrevétlen megsértésére. Az elmúlt választások alkalmával világossá vált, hogy a kampánycsend ideje alatt a különböző fórumokban és webhelyeken erőteljes politikai agitáció folyt, amely összezavarta a választókat" - mondta a képviselő.

Balogh Ferenc ezért azt javasolja, hogy a választási fordulók előtt péntek éjféltől vasárnap 19 óráig szüneteltessék a Budapesti Internetes Központ (BIX) működését, mivel csak az internetes hálózat teljes leállításával biztosítható a kampánycsend betartatása.

"Az internet leállítása egyszerű és hatékony módja a választók jogkövető magatartásának elősegítésére. Az internetezők bizonyára megértik majd, hogy a választások tisztaságának biztosítása minden állampolgárnak a legfontosabb érdeke" - nyilatkozta Balogh Ferenc a sajtótájékoztatón.

Mivel a Választójogi Törvény csak kétharmados többséggel módosítható a képviselők csak konszenzussal tudják a törvénymódosítást megszavazni. A sajtótájékoztató utáni nyilatkozatokból azonban úgy tűnik a pártok jobb- és baloldalon egyaránt pozitívan fogadták az előterjesztést, így nagy esély van rá, hogy a 2006-os parlamenti választások idején másfél nap sötétség borul az internetre.

Elvégre április 1 van

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sonajk @:o) #85
    Ha ezt + merik tenni, az lesz csak az igazi jogsértés. Perelek a kiesésért!!!
  • cement #84
    Elvégre április 1 van

    nemlátol?
  • Antychrist #83
    Már megin a jónéppel basznak ki...
  • pemga #82
    Ugyan már, egyszerűbb manipulálni a választási eredményt, minek hergelni a népet internetmegvonással :). Már ha valaki tényleg komolyan veszi, ORTT-nél szerintem biztos van valaki, aki szivesen megpróbálná :).
  • awender #81
    Szerintem veszélyes az ötlet, mert vmelyik képviselőnek megtetszik az ötlet, aztán még előadja.

    Ha ilyen előfordulna, akkor Mo nemcsak a legnagyobb mértékű inflációról lenne híres, hanem a minden képzeletet meghaladó ostobaságról is.
  • cSuwwi #80
    A hwsw-n is volt ilyen április elsejei "tréfa"
    Az kicsit hihetőbbnek tűnt :)

    http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=28605&count14=1
  • Undead #79
    :)) viccnek is rossz
  • Undead #78
    bazz, ez legalább 20,000-es fordulatszámot generált most bennem, ekkora marhaságot
  • rhonkhan #77
    remélem tényleg poén volt, mert nagyon, de nagyon felbaszta az agyamat.
  • John Wayne #76
    Ez egy nagyon ötletes cikk volt. Komolyan elhittem. Persze mikor az aljára értem, rájöttem, csak kacsa.
    Tetszett. Ezektől az elmebetegektől tényleg kitelik minden.