MTI

Tőzsdére megy a TvNetWork Rt.

A TvNetWork Rt. a tervek szerint az idei év második-harmadik negyedévében a tőzsdére megy.

"A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő TvNetWork Rt. árfolyamértéken 400 millió forint értékű nyilvános részvénykibocsátás után a tervek szerint az idei év második-harmadik negyedévében a tőzsdére megy" - közölte Kabay Tamás a társaság vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. "A jelenleg 1,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság hamarosan nyilvános részvénytársasággá alakul. Az új kibocsátású részvényeket elsősorban az előfizetőiknek, magán- és intézményi befektetőknek és kockázati tőketársaságoknak szánják" - mondta Kabay.

A nyilvános kibocsátás árfolyamát még nem kívánjuk közölni - válaszolta újságírói kérdésre Nemes Attila gazdasági igazgató, a cég elnöke. Annyit elmondott, hogy a tőzsdei bevezetést alulértékelt árfolyamon tervezik, hogy "legyen tere a növekedésnek".

A 2000 októberében alakult cégnek 30 részvényese van: 4-5 társaság, valamint magánszemélyek. A vezérigazgató-helyettes közlése szerint a TvNetWork az ötödik legnagyobb szélessávú internet- és a tizedik legnagyobb kábeltévé szolgáltató Magyarországon. A piacon két nagy kábeltévé szolgáltató van, 60-70 százalékos részesedéssel, a maradék 30 százalékon több mint 500 szolgáltató osztozik. Tavaly a cég internet-előfizetőnek száma 8.251, a kábeltévé-előfizetők száma pedig 21.885 volt. Az idén 17 ezer internet- és 33 ezer kábeltévé-előfizetővel számol a társaság. Az elmúlt év végén, elsőként Magyarországon, bevezették az IP telefonszolgáltatást. Az idén háromezer, jövőre már hétezer előfizetőt várnak és ugyanakkor az internet-előfizetők száma eléri a 28 ezret, a kábeltévé-előfizetőké pedig a 43 ezret.

Az idei részvénykibocsátásból származó friss tőkét a hálózat fejlesztésére fordítja a társaság. A meglévő hálózat értéke, beleszámítva az amortizációt is, 1,5 milliárd forint körül van. Ennek és az előfizetői körnek a számbavétele alapján a cég értéke meghaladja a 2,5 milliárd forintot - közölte Kabay Tamás. A további hálózatfejlesztés és a tervezett akvizíciók finanszírozására jövőre újabb részvény kibocsátást terveznek, ami az ideinél nagyobb léptékű lesz. Jövőre a hálózat értéke a tervek szerint már 3,9 milliárd forint lesz. A cég az elmúlt évet 120 millió forint adózás előtti nyereséggel zárta, előfizetői bevételei elérték a 923 millió forintot.

Az idén 1,65 milliárd forint előfizetői bevételt és 350 millió forint adózás előtti profitot tervez a vállalat , a következő évben pedig a tervezett előfizetői bevételek elérik a 2,78 milliárd forintot és az adózás előtti nyereség a 650 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #2
    Jah, szerintem is :)
  • shabba #1
    "A vezérigazgató-helyettes közlése szerint a TvNetWork az ötödik legnagyobb szélessávú internet- és a tizedik legnagyobb kábeltévé szolgáltató Magyarországon"

    Szerintem meg ez pont fordítva van.