SG.hu

Síkképernyős TV család a Panasonictól

Egy év elteltével a Panasonic piacra dobta VIERA plazma- és LCD televíziói új generációját. A kilenc új modell képátlója 55 cm-től 127 cm-ig terjed.

A gyártó közleménye szerint az új VIERA plazmatelevíziók képvezérlő rendszerében és a 8. generációs plazma panelben alkalmazott számos új technológiai megoldásnak köszönhetően az új készülékek nagyszerű és egyben piacvezető, 8,6 milliárd szín megjelenítésére képesek. A vállalat kiemeli, hogy a panelektől, a meghajtó egységeken át a legapróbb alkatrészekig minden komponenst házon belül képes gyártani, és a különböző részegységek teljesítményének összehangolásával a tökéletes egyensúly megteremtésére törekszenek.


Panasonic TX-32LX50F

A VIERA plazma televízió család három nagy felbontású modellből (500-as sorozat) és két hagyományos felbontású modellből (50-es sorozat) áll. Az 500-as sorozat modelljei; a TH-50PV500E (127 cm-es képátlóval), a TH-42PV500E (106 cm-es képátlóval) és a TH-37PV500E (94 cm-es képátlóval), mind fel vannak készítve a HD jelek fogadására és a nagyfelbontású műsorok megjelenítésére (HD Panel, 1080i/720p kompatibilitás, HDMI bemenet). Kiemelendő a 3000:1 kontrasztarány és az SD memóriakártya-foglalat, mely által közvetlenül megtekinthetjük fotóinkat. Az 50-es sorozat modelljei; a 4000:1 kontrasztaránnyal rendelkező TH-42PA50E (106 cm-es képátlóval) és a TH-37PA50E (94 cm-es képátlóval).

A gyártó szerint az új plazmapanel olyan speciális plazmagázt tartalmaz, mely alacsonyabb energiaszint esetén is biztosítja a kisütést, így a maximális fényerőt az előző modellekhez képest mintegy 10%-kal (SD Panel: 20%-kal) sikerült növelni. Továbfejlesztették a gamma rendszert és az alképpont vezérlést, mely kiküszöböli a fűrészes élű vagy elmosódott vonalakat, így simább éleket eredményez. A hagyományos rendszerekkel ellentétben, ahol a három RGB színt (vörös, zöld, kék) együttesen dolgozza fel a berendezés, ez a rendszer minden színt külön dolgoz fel, ezáltal a vállalat szerint élesebb, természetesebb megjelenésű képekben gyönyörködhetünk.


Panasonic TX-20LA5F

Az új VIERA LCD család három szélesképernyős 16:9 képarányú modellből; TX-32LX50F (80,2 cm-es képátló), TX-26LX50F (66,1 cm-es képátló) és a TX-23LX50F (58,4 cm-es képátló), valamint a 4:3 képarányú TX-20LA5F-ből (51 cm-es képátló) áll. A nagy képernyős TX-32LX50F és TX-26LX50F továbbfejlesztett LCD Mesterséges Intelligencia (AI) áramkörrel rendelkeznek, ami a társaság szerint javítja a fényerőt, mélyebbé teszi a fekete színt és növeli a színárnyalatok számát. A dinamikatartományt (a feketétől a fehér csúcsértékig) 2,8-szeresével növeli, és a képek minden típusánál optimálisan hozzáigazítja a képjavító folyamatot az LCD kijelző tulajdonságaihoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #6
    Abból indulok ki h 500rugónál többet nem költök TVre soha.
  • PyRex #5
    Projektorosat? Plazma helyett? LOL....
    Amúgy érdemes megtekinteni a 127CM-es HD VIERA plazmát.. Hát én ilyet még nem láttam: iszonyatosan durva a képe, nekem nagyon bejön. Csak annyiból veszek egy szinte csúcs projektort (nem tv-t) meg vásznat és azért a 2,5 méter átló az mégsem 127cm :) Igaz, kell hozzá egy sötét helység.
  • Sylvester #4
    Jáá Ilyen van itthon is
    ofkúrsz
  • Tetsuo #3
    PlazmaTVt biztos nem vennék soha, inkább projektoros TVt. Egy jó LCDt is megnéznék..
  • dez #2
    Uhh, nagyon el lett rontva az a Panasonic TV... Túl sokáig húzza, így nem tudtok újat (szebbet, jobbat, stb.) venni...
  • benli #1
    Van egy régi panasonic tv-m. Már 14 éve nyúzza a család. Ha egyszer sikerül tönkrevágni lehet hogy veszek egy illyet. Biztosan nyúdíjig kibírja.