SG.hu

131 millió Ft jut számítógépekre a látássérülteknek

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) látássérülteket támogató pályázatán 414 látássérült nyert informatikai eszközöket, összesen 131,1 millió forint értékben.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter 2005. március 1-jén közös sajtótájékoztatón hirdették ki az IHM látássérülteket támogató pályázatának eredményét. Az elnyert eszközök - 189 db számítógép; 274 db szkenner és szövegdigitalizáló szoftver; 293 db képernyőolvasó szoftver; 86 db képernyőnagyító szoftver - kiszállítása és telepítése 2005 áprilisában fejeződik be, jelentették be közösen.


Az IHM 2004. július 10-én hirdette meg látássérülteket támogató pályázatát, amelyen 414 látássérült nyert informatikai eszközöket, összesen 131,1 millió forint értékben. Az elnyert eszközök kiszállítása és telepítése 2005 áprilisában fejeződik be. A pályázathoz szükséges eszközök beszerzésére 4 tételben, a közbeszerzési törvény alapján került sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • XeeN #4
    Jah. Ráadásul 2 héttel ezelőttre ígérték a kiszállítást, miután telefonon egyeztettem velük... (Ők kerestek meg engem)
  • Tetsuo #3
    S mégcsk nem is kakaóbiztosak.
  • XeeN #2
    Amit ehhez tudni kell. CSAK és kizárólag Közép ill felsőoktatásban részesülők kaptak (hattak) számítógépet. A JAWS fo rwindos egy rakat kaki, pláne ennyi pénzért. Van Magyar fejlesztők által készített program is erre a célra, de az valszeg olcsóbb lett volna...

    Nem furcsa? 189 szgép 54.5 milla, 379 szoft 61 milla.

  • Tetsuo #1
    Nem vmi sok..