SG.hu

SAP kutatásfejlesztési központ lesz Magyarországon

A mySAP Supply Chain Management megoldás támogatását és folyamatos fejlesztését végző SAP Labs Hungary mintegy háromszáz magasan képzett diplomásnak ad munkát.

Mai bejelentése szerint az SAP kutatás-fejlesztési (K+F) központot hoz létre Magyarországon. A 2005 májusában 50 fős szoftverfejlesztői gárdával induló SAP Labs Hungary dolgozóinak száma 2006 végére éri el a háromszázat. A cég minden K+F létesítmény számára világos szakterületet és feladatot kijelölő globális stratégiájával összhangban a tizedik, magyarországi központ a vállalat ellátásilánc-kezelő (SCM) alkalmazásainak fejlesztéséért lesz felelős. Az SAP Labs Hungary munkáját Albrecht Diener, az SAP alelnöke és Supply Chain Development szervezetének vezetője fogja irányítani. A központ ügyvezető igazgatója Laure Le Bars lesz.


"A kutatásfejlesztés alapvető szerepet játszik az SAP életében, hiszen mind ügyfeleink, mind pedig vállalatunk szempontjából az innováció a siker mozgatórugója" - mutatott rá Claus Heinrich, az SAP igazgatótanácsának tagja. "Az SAP Labs Hungary nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy SCM alkalmazásaink képességeit kibővítve támogatni tudjuk ügyfeleinket, azok üzleti partnereit és saját ügyfeleit a jövő adaptív üzleti hálózatainak kiépítésében. Átfogó értékelési folyamatot követően választottuk új központunk helyszínéül Magyarországot. Az üzleti folyamatok és technológiák terén felhalmozott óriási helyi szakértelem és a stabil infrastrukturális háttér egyértelművé tette a választásunkat."

A társaság harmadik európai K+F központja, az SAP Labs Hungary a vállalat sajtóközleménye szerint szervesen illeszkedik a vállalat globális fejlesztési hálózatába. 2004-ben a vállalat több mint egymilliárd eurót költött kutatásfejlesztési célokra, és ennek az összegnek mintegy 70 százalékát Európában fektette be. A vállalat azért hozza létre központjait, hogy több helyszínre elosztva végezhesse globális fejlesztési munkáját, a világ legjobb IT-szakembereit szerződtethesse, és világszerte szoros együttműködést folytathasson a csúcstechnológiai ágazat képviselőivel. A helyi és globális piacokat támogató központok világszínvonalú megoldásokat fejlesztenek, és a vállalat szerint folyamatosan biztosítják az innovációt és a versenyelőnyt az SAP, ügyfelei és partneri részére.


A társaság jelenleg az alábbi helyszíneken működtet K+F központokat: Walldorf (Németország), Palo Alto (USA, Kalifornia), Bangalore (India), Tokió (Japán), Sophia Antipolis (Franciaország), Szófia (Bulgária), Montreal (Kanada); Tel-Aviv (Izrael) és Shanghai (Kína). "Azokat a cégeket várja hazánkba a kormány, amelyek már bizonyítottak" - nyilatkozta a központ létrehozása kapcsán Dr. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. "Ezek a cégek az országnak tőkét jelentenek, a képzett magyar szakembereknek pedig minőségi munkahelyeket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • pemga #3
  Szerinted nem kellenek nekik pályakezdő IT-sek? _Sokkal_ olcsóbb egy pályakezdő, ha még tanulni is akar tovább, akkor olyan kemény szerződésekkel tudják megszorongatni hogy ihaj.

  Mondjuk az a kérdés, hogy te mit értesz pályakezdő IT-s alatt? Egy frissdiplomás MSc-s mérnököt, vagy egy 60órás programozói tanfolyamot végzett emberkét?
 • KIP #2
  Persze ha kell mennyiségű szürkeállománnyal rendelkezel és IT szakember vagy akkor biztos a jövőd, de mit kezdel ha pályakezdő IT-s vagy?:)
 • pemga #1
  300, WOW :). Nem semmi. Lehet, vége az IT-gödörnek, és megindul a fellendülés nálunk is? :).