MTI

Új elektronikus szolgáltatások Somogy megyében

Új elektronikus szolgáltatásokat indított a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége - tájékoztatta Hoffmanné Németh Ildikó, a hivatal vezetője a sajtó képviselőit kedden Kaposváron.

A hivatalvezető elmondta: az internet a fogyasztóvédelem lakossági kapcsolatrendszerének fejlesztése érdekében is igénybe vehető, így a fogyasztó folyamatosan tájékozódhat jogairól, megteheti észrevételeit, bejelentéseit, valamint továbbíthatja panaszait a hivatal honlapján. A hivatalvezető elsősorban a piaci kínálat növekedésével, a fogyasztói jogok érvényesítésének szükségével indokolta a szolgáltatás bővítését. "Egy felkészült, az alapvető jogaival tisztában levő fogyasztó egyrészt kevéssé kiszolgáltatott, másrészt tudatos viselkedése hozzájárul a kereskedelmi morál fejlesztéséhez" - mutatott rá.

A megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője hasznos kezdeményezésnek nevezte a tiltott termékek megjelentetését, mert a fogyasztó így naprakész információt kaphat a boltokban, illegális helyeken árusított veszélyes cikkekről. Halas Ernőné az MTI-nek elmondta: a folyamatosan bővülő listát a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által üzemeltetett Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszer nyilvános adataiból válogatják, valamint a lakossági bejelentésekből és az ellenőrzésekből származó információkból állítják össze."A honlapon megtekinthető a veszélyesnek nyilvánított termékek fényképe, megnevezése, leírása, a kockázat jellege, illetve az elvégzett vizsgálatok helye és eredménye is" - tette hozzá.

A tiltott termékek gyakorisági listájáról említette a műszaki cikkeket, azon belül a vasalókat, számítógépes egységeket, az áramütést okozó hosszabbítókat, valamint az apró darabokra szedhető játékokat, az ártatlannak tűnő, nagyobb erejű játékpisztolyokat. A felügyelőség vezetője kiemelte: januárban 106 riasztás érkezett a megyei fogyasztóvédelemhez, és 22 millió forintos bírságot szabtak ki. A forgalomból kivont termékek között lejárt szavatosságú élelmiszerek, silány kozmetikumok és cipők is szerepeltek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #1
    Tiltott számítógépes egységek? Pl?