SG.hu

Microsoft - Nokia együttműködés a digitális zenéért

A megállapodás hosszútavú együttműködést jelent a digitális media formátum mind a Nokia készülékeken, mind a Windows Media Player-en való támogatására.

A 3GSM Világkongresszuson a Microsoft és a Nokia bejelentette, hogy együttműködnek annak érdekében, hogy a felhasználók mind a Nokia készülékeken, mind a Windows Media Playeren élvezhessék a Nokia és a Loudeye által a mobil szolgáltatóknak újonnan bemutatott mobil zenei megoldás által kínált zenét. A két cég abban is megállapodott, hogy hosszútávon működnek együtt a kiterjesztett digitális media formátum támogatására.

Az együttműködés többek között a zenére kifejleszett Nokia mobilkészülékeken a Windows Media Audio, a Windows Media Digital Rights Management (DRM) 10 és a Media Transfer Protocol (MTP), valamint a Windows Media Player-en az OMA Digital Right Management és az MPEG Advanced Audio Coding (AAC) codec családok támogatására vonatkozik. Ez a kettős támogatás mindkét cég részéről a felhasználó számára tovább szélesíti a zenei választékot, a szolgáltatóknak és tartalomszolgáltatóknak pedig a kínálati opciókat, és egyben egyszerű készülékkapcsolatot és tartalomáramlást biztosít a Nokia terminálok és a Windows XP alapu PC-k között.

A Nokia és a Loudeye által kínált mobil zenei szolgáltatás az OMA DRM és MPEG AAC szabványokon alapul, és a mobilszolgáltatók ügyfeleinek lehetővé teszi, hogy mobilkészülékeiken megkereshessék, meghallgathassák, letölthessék és kifizessék az általuk kiválasztott zenét egy a szolgáltató márkaneve alatt futó zenei alkalmazáson. A Windows Media Playert használja a zenei megoldás PC komponense, és a mobilszolgáltatók a zenei szolgáltatást saját márkanevük alatt értékesíthetik, amikor azt a Windows Music Playerbe integrálják.

"Ez a megoldás egyszerűsíti a felhasználóknak az általuk kiválasztott zene letöltését, anélkül, hogy azon kellene aggódniuk, vajon az adott fájl formátum támogatott-e vagy sem. A választást tesszük lehetővé a kompatibilitás veszélyeztetése nélkül," - mondta Anssi Vanjoki a Nokia Multimedia Business Group alelnök-vezérigazgatója. "A Windows Media Player széleskörű népszerűsége, gazdag funkciókínálata és a szolgáltatás-integráció támogatása tette azt természetes választássá számunkra, amikor a mobil szolgáltatóknak kínált mobil zenei megoldás PC komponensét kerestük.

"A Microsoft és a Nokia felismerte, hogy az interoperabilitás és az használhatóság egyszerűsége a zökkenőmentes felhasználói élmény és a digitális zene mobil élvezete biztosításának legfontosabb tényezői" - mondta Amir Majidimehr, a Microsoft Windows Digital Media Division alelnöke. "Ez a megállapodás egy közös erőfeszítés kezdete, amely a mobiltelefont, mint egy személyes zenei eszközt mutatja be, és hozzájárul annak a víziónknak a megvalósításához, hogy a digitális szórakozás bárhol elérhető legyen."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garfield #1
    "A Microsoft és a Nokia felismerte, hogy az interoperabilitás és az használhatóság egyszerűsége a zökkenőmentes felhasználói élmény és a digitális zene mobil élvezete biztosításának legfontosabb tényezői"

    Az ilyen mondatok kiagyalóit külön lombikokban tenyésztik ki? Mert normális ember ilyeneket nem mond.