SG.hu

Az Euroweb egyesíti a NeoPhone és a VoIP előnyeit

NeoPhoneX néven új szolgáltatással jelenik meg február 4-tõl az EuroWeb Rt., amely a már négy éves NeoPhone kártya elõnyeit ötvözi a VoIP nyújtotta lehetõségekkel.

A vállalat reményei szerint az internetre épülõ hangszolgáltatás a tarifák szempontjából is átalakítja a piacot, hiszen minden eddigi szolgáltatásnál kedvezõbb percdíjakat kínál. Az IP technológia - a megnövekedett sávszélesség révén - forradalmi fejlõdésen ment keresztül az elmúlt idõszakban, és eljutott arra a technikai színvonalra, hogy valódi hangszolgáltatást nyújtson az interneten. Elemzõk szerint ez csak a kiindulási pont, és hatalmas robbanás elõtt áll az IP piac, ami nemcsak a szolgáltatások színvonalában, minõségében, hanem tarifáiban is érezhetõ.

Az EuroWeb a világon bárhonnan igénybevehetõ internetes hangtovábbítási szolgáltatásával ezt a lehetõséget akarja kihasználni. A SIP VoIP hangtovábbító protokollra épülõ NeoPhoneX-szel vezetékes- és mobiltelefon is hívható az internetet használva. A felhasználók február 4-tõl a www.neophonex.hu oldalon regisztrálhatnak, és innen tölthetik le a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges szoftvert. Az új technológia népszerûségét jelzi, hogy a legelterjedtebb, internetes telefonálást biztosító Skype programnak már 23 millió regisztrált felhasználója van szerte a világban.

A regisztráció után minden felhasználó kap egy hatjegyû azonosítót, egy virtuális, ún. IP telefonszámot, amelyen keresztül hívásokat kezdeményezhet és fogadhat is. Ez utóbbi szolgáltatás a társaság rendszerének legjelentõsebb újítása: az ügyfelek nemcsak hívást kezdeményezhetnek, hanem hívhatók is, így a számítógépek teljes értékû telefont tartalmazó multimédiás központtá válnak. A NeoPhoneX használatához szélessávú internet-hozzáférésen túl elegendõ csupán néhány eszköz, mindenekelõtt a számítógépre kötött fülhallgató és mikrofon együttes (headset) vagy egy telefonkészülék.

Hálózaton belül a felhasználók ingyen hívhatják egymást, de a belföldi és külföldi vezetékes és mobiltelefonok hívási tarifái is rendkívül kedvezményesek. A szolgáltatás a világ bármely pontjáról igénybe vehetõ. Külföldrõl NeoPhoneX-szel hazatelefonálni egy itthoni belföldi hívás áráért lehet: csúcsidõben 6,60-8,00 Ft-ig, csúcsidõn kívül 4,40-5,90 Ft-ig. Február 4-tõl 5 Ft 20 filléres percdíjért lehet hívást kezdeményezni az USA-ba, Kanadába vagy Németországba telefonálni. A belföldi hívások díja Budapestre és néhány vidéki nagyvárosba: 6 Ft 60 fillér, a többi településre 8 forint -mindez csúcsidõben.

A NeoPhoneX hálózaton kívüli hívások díjait a kiskereskedelmi forgalomban lévõ NeoPhone hívókártyával vagy az ún. online NeoPhone kártyával lehet fizetni az interneten keresztül. A közeljövõben saját fejlesztésû, kényelmi funkciókkal (chat, globális telefonkönyv) ellátott szoftver, és a szolgáltatás vállalati felhasználásra alkalmas változatának bevezetése is várható. Az EuroWeb a hazai debütálást követõen, új szolgáltatásával a régió más országaiban, Szlovákiában és Romániában is szándékozik piacra lépni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #1
    Az vicces valahol, hogy vidékre drágábban telefonálhatok, mint az USA-ba.