Berta Sándor

USB-s merevlemez multimédiás tartalmaknak

Az eszköz audio- és videókimenettel rendelkezik, televízióra és HiFi-készülékre köthető, így a filmek és a zenefájlok számítógép nélkül is megtekinthetők, illetve meghallgathatók.

A LaCie nevű cég által készített külső, a PC USB-portjára csatlakoztatható merevlemezeknek két változata érhető el: az egyik tárolókapacitása 40, a másiké 80 GB. A Silverscreen fantázianevű háttértárolók elboldogulnak a térhatású hangokkal épp úgy, mint a DivX és az XviD formátumú videókkal is. A merevlemezeken tárolhatók MPEG-1, a MPEG-2 (ISO, AVI, VOB) és MPEG-4 (DivX és XviD AVI) videó-, illetve az AC3, az AAC, MP3, WAV és WMA audioformátumok (Mint látható, az Ogg Vorbis sajnos hiányzik.) A termékek a digitális képek közül bármelyik JPEG formátumú fotóval elboldogulnak, amelyek felbontása lehet akár 8 Megapixel is. Az adatokat az USB 2.0-s szabványú csatlakozón lehet a számítógépről áttölteni a Silverscreen modellekre.


A LaCie két új terméke rendelkezik kompozit- (NTSC/PAL), S-Video- és egy YPbPr kimenettel, amelynél a maximális felbontás 1920x1080i vagy 1280x720p is lehet, valamint egy maximum 1024x768 képpontos felbontást támogató VGA-kimenettel. Az optikai digitális audio-kimenet (SPDIF) elboldogul a Dolby Digital 5.1 és a DTS formátumokkal is.

A mindössze 300 grammos adattárolókhoz jár egy távirányító is, a működésükhöz szükséges áram pedig tápcsatlakozó segítségével biztosítható. A 40 GB-os LaCie Silverscreen 2005. februártól lesz kapható kereken 290 euróért, míg a 80 GB-os testvére szintén idén februárban kerül a boltokba, és 390 euróba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Timber #7
    nem akarok karogni de ez miert akkora cucc? Pl. az Archos ceg mar reg csinalt olyat ami a videokat teszi elavulta szinte teljesen. Arrol nem is beszelve, hogy on-the-fly lehet learchivalni a CF kartyat vele, utkozben videot lehet nezni rajta stb stb. Bovebben szerintem februar kozepe fele tudok majd irni rola mert akkorra erkezik meg az en kicsi AV420asom ^.^

    Klikk!
  • Sauron #6
    Miért vegyek "divx, és xvid-et támogató DVD lejátszót"? A videokártya s-video kimenetétt használva össze kötöm a tv-vel,klónozom a képet, vagy szétnyujtom a képernyőt, és lásd a tv-n nézzem a filmet! Ja, és még felirat támogatás is van!
  • arty #5
    ebben pl. felirattámogatás sincs :)
  • thomyka #4
    Jól néz ki. Amúgy a netről letöltött filmeket olcsóbban is meg tudod nézni: veszel egy divx, és xvid-et támogató DVD lejátszót jóval olcsóbban, és máris nézheted a netes filmjeidet számítógép nélkül.
  • Sauron #3
    Ez egész érdekes, a netről leszedet filmeket már a tv-men is megtudja az ember majd nézni!
  • HUmanEmber41st #2
    Pl Pocket PC hez kellene valami vinyó, aminek dokkolóegység-csatlakozója van. Az SD kártyák mindig betelnek 1 perc alatt...
  • stukov #1
    Majd akkor lesz jó, ha valami hasonlót építenek a videokamerákba! A szalagos megoldás nem túl vonzó számomra.