SG.hu

A Nokia bővíti a ONE Austria GSM hálózatát

A Nokia bővíti és modernizálja a ONE Austria GSM/GPRS hálózatát. A keretszerződés a vállalat intelligens tartalomszolgáltató megoldására is kiterjed.

A szállítások már elkezdődtek, a hálózat kiépítése pedig 2005 folyamán zajlik. "Örömmel erősítjük tovább stratégiai együttműködésünket a Nokiával. A közös munka eredményeképpen az igények növekedésével párhuzamosan növelhetjük kapacitásunkat, és továbbra is a leginnovatívabb szolgáltatásokat vezethetjük be. A Nokia intelligens tartalomszolgáltatási megoldás megvásárlásának lehetőségével a ONE rugalmasan reagálhat majd a változó piaci igényekre, és támogathatja a jövő adatszolgáltatásait" - mondta Jorgen Bang-Jensen, a ONE GmbH vezérigazgatója.

"A ONE modernizált és bővített GSM és GPRS hálózata ideális platformul szolgál a mostani és a jövőbeli mobil hang-, és adatszolgáltatások számára. A keret-megállapodás a Nokia intelligens tartalomszolgáltatási megoldás megvásárlására is lehetőséget teremt, amellyel a ONE rendkívül rugalmas díjszabási rendszert alkalmazhat az adatszolgáltatások esetében" - tette hozzá Walid Moneimne, a Nokia Networks európai, közel-keleti, és ázsiai részlegének alelnöke.

"Örömmel fejlesztjük és bővítjük a ONE hálózatát annak érdekében, hogy a rendszer megfeleljen a jövő kihívásainak. A Nokia üdvözli a ONE Austriával létrejött keretszerződést, amely megerősíti a két vállalat együttműködését a GSM, a GPRS, és a 3G WCDMA gerinchálózatok terén" - mondta Günter Haberler, a Nokia Austria GmbH ügyvezető igazgatója.

A ONE (ONE GmbH) távközlési vállalat 1998 októberében indította el Ausztria első GSM 1800 mobilhálózatát. 2004 szeptemberének végén közel 970 alkalmazottat (köztük 860-at teljes munkaidőben) foglalkoztatott, telefonos ügyfeleinek száma pedig meghaladta a másfél milliót. Ez az egyetlen osztrák szolgáltató, amely HSCSD-t (ONE High Speed), GPRS-t és UMTS-t kínál. A vállalat 2003. július 1-én mutatta be a ONE WLAN-t, és indította el az egyetlen szolgáltató által működtetett, legsűrűbb hot spotot Ausztriában. A lakosság 98 százalékának nyújt lefedettséget, 2004 első negyedévében a vállalat 355 millió euró értékű forgalmat bonyolított le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!