Berta Sándor

Megjelent az Opera 8.0 bétaverziója

Mint azt az Opera első embere, Jon S. von Tetzchner elmondta, ők eredetileg a 7.0-s verziót akartak megjelentetni, ám annyi új funkciót és javítást zsúfoltak be végül a programba, hogy úgy döntöttek, eggyel tovább lépnek.

Aki az Opera 7-es verzióit használja, elméletileg gond nélkül válthat az új változatra. Az Opera 8.0 béta legfontosabb újdonságai közé tartozik, hogy minden eddigi Opera-verziónál jobban kezeli az RSS-t, ezenkívül kiegészült egy olyan startlista-funkcióval is, amelynek köszönhetően egyszerűen és gyorsan elérhetők a leggyakrabban használt funkciók és beállítási menüpontok.

Az új alkalmazás ezenkívül az elődjeinél jobban megbirkózik a túl nagy méretű weboldalakkal is, képes hozzáigazítani őket a használt felbontáshoz. Ez az újítás a fejlesztőktől a Fit-to-Width nevet kapta. Újdonság még az is, hogy a böngészőt már szóbeli parancsokkal is irányíthatjuk, illetve utasíthatjuk különböző feladatok elvégzésére. Így bárki, aki telepíti az Opera 8.0 bétaváltozatát, a beszédparancs-funkció segítségével megnyithat új weboldalakat, vagy megnézheti, hogy jött-e új levele. A szoftvernek még számos olyan új funkciója van, amit még nem neveztek el a fejlesztők.

Egy fontos, bár sok felhasználó számára bizonyára nem túl érdekes funkcióval is gyarapodott a böngésző kelléktára. A szoftver már felvilágosítást ad a felbukkanó reklámablakokról, a popupokról is, és megmutatja, hogy mikor és milyen reklámablakot blokkolt. E mellett a szoftverbe integrálták a Google Gmail nevű e-mail szolgáltatását is és az Opera 8.0 bétaverziója képes arra is, hogy megkeresse az elérhető frissítéseket.

A béta verzió letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Killgore #84
  Opera 8 ban nem lesz ilyen gondod.
 • Duddits #83
  Crack is van hozzá? Vagy legaláb keygen? Amúgy nem tudjátok miért nem változtatja meg a béta a nyelvet? elöszőr minden angol volt, de azóta valami köcsög lengyel nyelven van. És megváltoztatni meg nem tudom.
 • Felfedező #82
  Kijött az oprera 8 végleges verziója:

  Opera 8.0
 • Duddits #81
  Sziasztok!


  Nekem már nincsenek reklámok mert eltüntettem a keygennel, de most valamiért valami idegen nyelvre ált át! Nem tudom milyen nyelvű, de ha kiválasztom az angolt, akkor nem változik át.
 • mEkLaU #80
  7.xx-hez képest ez a beta elörelépés sokkal?
  Mert a full megjelenéséig akkor letölteném!
 • Sil78 #79
  Milyen kütyüről van szó, és pontosan milyen gombok nem mennek? Gyere át a Firefox topicba.
 • HuHa #78
  Opera betások: csak nálam reagál 2-3 mp alatt a kilépésre, meg úgy általáb minden másra?
 • vAzz3r #77
  Hali!

  Én FF-t használok, de van egy problémám...
  Van a kütyümön csomó extra gomb, amiből 2-t elég gyakram használtam eddig. Ugyanis FF alatt nem megy a WWWBack és a WWWForward :( Netscape és IE alatt megy. Mi lehet a gond? A bill. progijában WWBack és WWWForward van. ???

  Aki tud segítsen pls. Mail lécci, mert sajna ritkán van időm fórumozgatni :(((
 • Piscator #76
  Dikk má'... csak nem a nagy tomcat írt ide be?
  Na, ő aztán tudja a lekövetés mikéntjét.
  Hozzáteszem, vannak ennél sokkal súlyosabb írások, amiért esetleg belehetne mérni vkit.
 • Sil78 #75
  Firefoxban meg a User Agent Switcher kiterjesztéssel lehet állítgatni, vagy korlátozott mértékben az about:config-ban, de az nehézkes (alapból erre nincs szükség, a legtöbb felhasználó azt se tudja, mi ez).

  A különböző Hotkey-ket szerinted hány felhasználó szokta használni? És nem úgy értem, hogy meg is jegyzik, melyik programban melyik billentyűkombináció mit csinál, hanem úgy általában... szerintem a legtöbben igencsak gondban lennének a Windowsban való navigációval is, ha hirtelen nem működne az egerük...