SG.hu

Hologramos címke lesz a Nokia akkumulátorain

A Nokia bemutatja a felhasználóknak az eredeti Nokia akkumulátorok felismerését célzó programját.

A Nokia ma beszámolt a nem biztonságos, gyenge minőségű hamisított akkumulátorok elleni harca során tett legújabb lépéséről. A vállalat egy új, eredetigazoló program keretében hologramos címkékkel látja el akkumulátorait annak érdekében, hogy a felhasználók könnyebben megkülönböztethessék az eredeti akkumulátorokat a nem eredeti termékektől. A címke révén a fogyasztók biztosak lehetnek abban, hogy eredeti Nokia akkumulátort használnak.

"Számunkra a fogyasztók biztonsága a legfontosabb, ezért egyre határozottabban hívjuk fel a fogyasztók figyelmét azokra a veszélyekre, amelyeket a hamisított és gyenge minőségű, harmadik féltől beszerzett akkumulátorok használata rejt" - mondta Razvan Olosu, a Nokia Multimédia üzletágának mobil tartozékokkal foglalkozó alelnöke. "Az új Nokia eredetigazoló program révén közvetlenül a potenciálisan veszélyes akkumulátorokat gyártó hamisítókat vesszük célba. A hologramos címkével a felhasználók garantálhatóan meggyőződhetnek arról, hogy az általuk használt akkumulátor valóban eredeti Nokia termék."

A Nokia akkumulátorok hologramos címkéjén egy hologramkép, és a címke lekaparható része alatt rejtőző eredetigazoló kód található. A felhasználók a hologramképen látható részletes információk megvizsgálásával győződhetnek meg akkumulátoruk eredetiségéről. A vizuális azonosítóelemek között az összekapcsolódó kezeket ábrázoló Nokia logó, a Nokia eredeti tartozék logó, valamint ez utóbbi körül látható pöttyök szerepelnek. Mindegyik elem egy bizonyos szögből látható. A felhasználók ezen kívül az interneten vagy SMS-ben ellenőrizhetik a lekaparható felület alatt olvasható, 20 számjegyű eredetigazoló kódot. Utóbbi várhatóan Magyarországon a jövő év elejétől lesz elérhető.

A címkék az értékesítési csomagban található összes új készülék akkumulátorán, az akkumulátorok értékesítési csomagjaiban, és a mobil tartozékok dobozain is látható lesz. A hologramos akkumulátorok forgalmazása már elkezdődött, a termékek fokozatosan jelennek meg a piacon. Még egy ideig számítanunk kell arra, hogy hologram nélkül forgalmazott, eredeti Nokia akkumulátort vásárolhatunk.

A társaság a címkeprogram elindítása mellett továbbra is szorosan együttműködik a hatóságokkal a hamisított termékeket áruló vagy forgalmazó vállalatok vagy magánszemélyek elleni szigorú, akár büntetőjogi szankciókat is eredményező fellépésben. A hamisított termékek nem felelnek meg az eredeti termékekkel szemben támasztott szigorú biztonsági és minőségi követelményeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!