Gyurkity Péter

Kémszoftverek elleni szűrővel egészül ki a vállalati hálózatok védelme

A McAfee és a Computer Associates is összetett biztonsági szoftvercsomagot mutatott be, amely a már megszokott alkalmazások mellett beépített kémszoftver-ellenes szűrőt is tartalmaz.

A két szoftvercsomag elsősorban a vállalatoknak kínál egységes megoldást a rohamosan terjedő vírusok, a kéretlen üzenetek, valamint a kémszoftverek ellen, amelyek egyre nagyobb veszélyt jelentenek a céges hálózatokra nézve. A McAfee által bemutatott VirusScan Enterprise 7.1 és 8.0i az Anti-Spyware Enterprise Edition Module névre hallgató szűrővel egészült ki, amelyet közös felületről vezérelhetünk - nagyvállalatok esetében az ePolicy Orchestrator, míg a kis- és középvállalkozások számára a ProtectionPilot szolgál közös kezelőfelületként.

A Computer Associates szintén saját termékét - eTrust PestPatrol Anti-Spyware r5 - integrálta szoftvercsomagjába. A vállalat közleménye szerint az eTrust Security Management révén a hálózati adminisztrátorok akár távolról is beállíthatják a kémszoftver-ellenes szűrőt.

Szakértők szerint a kémszoftver-ellenes alkalmazások integrálása révén a vírusirtó cégek kielégíthetik a vállalatok növekvő igényeit. A vállalati hálózatok esetében ugyanis általában előnyben részesítik az integrált megoldásokat, amelyek egységes kezelőfelületet nyújtanak a biztonsági alkalmazásokhoz, és leegyszerűsítik a telepítést, valamint a szoftverek beállítását.

Michael Osterman, az Osterman Research elemzői cég alapítója elmondta, hogy a kémszoftver-ellenes alkalmazások már jó ideje a vállalatok kívánságlistáján szerepelnek, így az integrált megoldások várhatóan nagy népszerűségnek örvendenek majd a céges ügyfelek körében. "A vírusok, a kémszoftverek, és a kéretlen üzenetek ellen már rendelkezésünkre állnak a megfelelő biztonsági alkalmazások, de az egységes felület, és a különböző alkalmazások közös menedzselése nagymértékben leegyszerűsíti a beszerzést és a szoftverek telepítését" - jelentette ki Osterman.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!