SG.hu

Karcsúsodik az Informatikai és Hírközlési Minisztérium

Karcsúsodik és fiatalodik a Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A minisztérium létszáma hozzávetőleg 10 százalékkal csökken.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a mai miniszteri értekezleten bejelentette, hogy befejeződött a júniusban megindított szervezetkorszerűsítési program. Az elmúlt két esztendő tapasztalatai alapján és az új kormányprogram által kijelölt feladatoknak megfelelően karcsúsodik a minisztérium szervezete, ugyanakkor megnövekszik a tárca szabályozási és ellenőrzési munkája:

A korábbi négy helyett a jövőben három helyettes államtitkár irányítja a szakmai munkát. Távozik dr. Bakonyi Péter és Mohácsi Béla. Összevonásra kerül a stratégia készítés és az elektronikus szolgáltatások fejlesztése. November 15-től Pajna Sándor lesz a területért felelős helyettes államtitkár. Egységes irányítás alá kerül az informatikai és a hírközlési szabályozás. A megnövekedő szabályozási feladatokat dr. Bánkúti Erzsébet, a korábbi hírközlési helyettes államtitkár irányítja majd.

Átalakul a pályázati rendszer. A pályázati programok tervezése és indítása a Stratégiai és e-szolgáltatások helyettes államtitkárság kizárólagos feladata lesz. A minisztérium a jövőben a pályázatok lebonyolításával erre szakosodott külső szervezeteket bíz meg. Ezzel összhangban a tárca nagyobb figyelmet fordít a programok tervezésére és a végrehajtás ellenőrzésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!