SG.hu

Netties 2004 konferencia Budapesten

Immár 10. alkalommal rendezi meg az E.A.T.A. (European Association for Telematic Applications) a Netties Konferenciát.

Az EATA nemzetközi non-profit szervezet, amely szeretné elérni, hogy az Európai Unió tagállamaiban minél többen használják és alkalmazzák az info-kommunikációs és távközlési technológiákat. A rangos eseménynek, amelynek helyszíne ebben az évben hazánk lesz, a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ ad otthont. A Netties 2004 szervezésében az Oktatási Minisztérium és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium is részt vesz. A konferencia fővédnöke Magyar Bálint oktatási miniszter.

Az idei konferencián elhangzó előadások és a szekciók ennek megfelelően elsősorban arra keresik a választ, hogy miként lehet az info-kommunikációs technológiákat (ICT) sikeresen beilleszteni az oktatásba, vagyis: hogyan használhatók föl a leghatékonyabban az információs társadalom eszközei a tanítási-tanulás folyamatában. A Netties 2004 konferencia öt szekcióból áll; az E-Learning és virtuális tanulási környezet, a Digitális könyvtárak és digitális jogkezelés, az IKT legújabb és jövőbeni technológiái, a hitelesítés és azonosítás, valamint a digitális társadalmak és alkalmazásaik témaköröket vitathatják meg majd a résztvevők.

Az előadók közül érdemes kiemelnünk olyan kiváló szaktekintélyeket, mint Alfred Posamentier, a City University of New York dékánja, Ulf W. Lundin, az European Schoolnet igazgatója, Doug Brown az angol Oktatási Minisztérium részéről, az IKT az iskolában osztály vezetője, itt lesz Paul Sire a Sociedad Digital de Autores y Editores Knowledge Department igazgatója, valamint előad a Netties konferencián többek között John Gage a Sun Microsystems képviselője is.

Az előadások és szekciók mellett kiállítási és műhelybeszélgetési lehetőséget kapnak azok a cégek, amelyek a konferencia tematikájához kapcsolódó alkalmazásokat, illetve eszközöket forgalmaznak, vagy ilyen fejlesztésekben vesznek részt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!