SG.hu

A spam visszavetheti az online kereskedelmet

A Clearswift megjelentette legújabb Spam Index felmérésének eredményeit. A kéretlen levelek tartalmát elemző felmérés szerint szeptemberben az egészségügyi szállítók hírneve jelentősen csorbult a tiltott gyógyszeripari ajánlatokat terjesztő spam következtében.

A Clearswift legújabb Spam Indexe szerint a gyógyszeripari kéretlen levelek aránya 57,6%-ra növekedett. A Pfizer vállalat, a Viagra gyártója bejelentette, hogy törvényesen fellép a levélszemét-küldők ellen, mivel egy felmérés szerint a férfiak 25%-a a Pfizer céget tartotta felelősnek a Viagrával kapcsolatos levélszemétért. A kéretlen levelek azonban nem csak a fogyasztók egészségére és a gyógyszeripari márkák hírnevére nézve károsak. Szeptemberben az online kiskereskedelemhez kapcsolódó csalások száma is nagymértékben megnövekedett, és ha ez a tendencia folytatódik, megrendülhet az emberek bizalma az online kereskedelemben, és komoly károkat szenvedhet a digitális gazdaság.

"A Pfizer precedenst teremtett azzal, hogy törvényes eszközökkel lépett fel a levélszemét-küldők ellen, azonban kicsi a valószínűsége annak, hogy más vállalatok is hadat üzennek a spamküldőknek" - mondta el Alyn Hockey, a Clearswift kutatási igazgatója. "Az ilyen tevékenységet folytató weboldalak perelése vagy a domainnevek lefoglalása durva lépés, de hosszú távon mindenképpen hasznos lehet. Addig is a kéretlen levelek elleni harc során fel kell használnunk a legfejlettebb technológiákat, és többszintű megközelítést kell kialakítanunk a tartalombiztonság területén" - tette hozzá Alyn Hockey.

A vállalat ugyancsak szeptemberben kerekasztal beszélgetést szervezett a levélszemét-helyzetről. A beszélgetés résztvevői - többek között a Spamhaus, a Direct Marketing Association és a DTI - egyetértettek abban, hogy az oktatás és a törvényi eszközök alapvető fontosságúak ugyan, de ezek csak minimális mértékben szorítják vissza a kéretlen leveleket, és továbbra is a technológiai módszer a legjobb védekezés a levélszemét ellen.


A Spam Index felmérés eredményei a társaság által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték, mely összegyűjti a kéretlen levelek jellemző kifejezéseit, tárgysorait, amelyek ezután automatikusan letölthetők az ügyfelek e-mail házirendjeinek frissítéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    A spammereket is ilyen szépen kéne felporciózni, mint a tartalomeloszlási tortadiagramon, és akkor elénk is ülhet a hepi end :)))