Gyurkity Péter

Kedvező áron dobja piacra új termékeit az Apple

Az ünnepi csúcsforgalomra történő felkészülés jegyében az Apple kedden bejelentette legújabb mobil és asztali termékeit, amelyek egy része kedvező áron kerül a boltok polcaira.

A vállalat közleménye kiemeli, hogy jelentős mértékben csökkent a belépő szintű iBook G4 noteszgép ára, és sikerült tovább növelniük egyes processzorok sebességét. A szóban forgó iBook konfiguráció egy 1,2 GHz-es G4 processzort, egy kombinált DVD olvasót és CD írót, valamint egy 12 hüvelykes folyadékkristályos kijelzőt foglal magában. A készülék új ára 999 dollár, ami pontosan 100 dolláros kedvezményt jelent a korábbi modellhez képest. A középkategóriás noteszgéppel - amelynek ára 1299 dollár - 1,33 GHz-es processzort, és egy 14 hüvelykes kijelzőt kapunk, míg a csúcskategóriás konfiguráció egy úgynevezett SuperDrive meghajtót tartalmaz, amely DVD és CD lemezek megírására egyaránt alkalmas - 1499 dollár fejében.


Apple iBook, két méretben

David Moody, a Mac termékek marketingigazgatója szerint az iBook noteszgépekkel - amelyek a 802.11g szabvány támogatása révén a gyorsabb vezetéknélküli kapcsolattal is megbirkóznak - a vállalat felkészült az ünnepek előtti rohamra. Véleménye szerint az ezer dollár alatti ár jelentős mértékben megdobhatja az iBook termékek forgalmát, még akkor is, ha egyes konkurens cégek - mint például a Dell, vagy a HP - 800-850 dolláros áron kínálják hasonló termékeiket.


Apple iMac G5 - számítógép a kijelzőben

Az Apple a laptopok mellett asztali termékekkel is készül az ünnepekre: az új, 1,8 GHz-es G5 processzorral felszerelt asztali konfiguráció ára 1499 dollár lesz, és a PowerMac rendszerekhez a jelenlegi grafikus kártyák helyett olcsóbb Nvidia kártyákat is kérhetünk. Az új Xserve RAID tároló rendszereket a vállalat a mobil és az asztali termékekhez hasonlóan három kategóriába sorolta. Az alsókategóriás modell négy, egyenként 250 GB-os modulból áll, ára 6000 dollár. Az egyel nagyobb példány - 8500 dollárért - hét 400 GB-os modult kínál, míg a csúcskategóriás modellel összesen 5,6 TB adat tárolását oldhatjuk meg - 13 ezer dollárért cserében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • patrik #4
    azért egy DELL vagy HP gép (főleg ha 800$, szerintem a valóságban még 1200$ körül is) kb egy integrált Intel vagy SiS video vezérlője van és az szerintem 3d teljesítményben nemigazán hasonlítható össze egy Nvidia Geforce-al. Az iBook -al kapcsolatban még úgyemlékszem azt olvastam, hogy aksiról kb 4órat képes üzemelni, egy 1000$ körüli márkás "PC-s" notebook pedig kb 2órát...
  • patrik #3
    Nemtudom hogy nálunk mennyibe kerül pl egy iBook ,de az Apple weblapján 999$ a kezdő ára Nvidia Geforce Go chip-el szerintem az notebookok között elég jó árnak mondható
  • Zozo76 #2
    Na, azert nem kell felni annyira olcso azert biztos nem lessz... :)
  • arty #1
    nem szeretem az apple-t, de el kell ismernem: az a monitorba épitett gép zseniális tervezés :)