SG.hu

Új Panasonic memóriakártya: SmartSD

A Panasonic kifejlesztette az iparág első olyan SD memóriakártyáját, amely rendelkezik az érintésnélküli chipkártyák előnyeivel is.

Az intelligens chipkártyák használata rohamos ütemben és egyre több területen terjed. Ilyenek, például, a bankok, a szállítmányozás, az ipari és közigazgatási felhasználások. A chipkártyák alkalmasak a fizetésre a tömegközlekedési eszközökön, a beléptető-rendszerekben használatra, elektronikus pénzként vagy hitelkártyaként is működhetnek. Tavaly Japánban mintegy 51 millió chipkártyát bocsátottak ki. Ez a szám 2010-re várhatóan 340 millióra emelkedik. 2000 júliusa, az első SD-memóriakártya megjelenése óta 220 gyártó több mint 2600 SD-memóriakártyás terméket fejlesztet ki. Ennek köszönhetően tavaly 41 millió SD memóriakártyát adtak el, így ez a típus vált a memóriakártya-piac vezetőjévé.

A chipkártyák egyre egyszerűbb és kényelmesebb használatával megnőtt a mind nagyobb kapacitású és egyre biztonságosabb modellek iránti igény. A smartSD Card vállalat közleménye szerint az érintkezés nélküli chipkártyák kényelmét kínálja az SD-memóriakártyák kiváló adatvédelmével, hordozhatóságával és egyszerű csatlakoztathatóságával ötvözve. Lehetővé teszi nagymennyiségű adat biztonságos továbbítását és rögzítését, ezáltal kiválóan alkalmazható egy sor új területen. Az új kártya FeRAM (ferroelektromos RAM) chipje a hagyományos EEPROM chipeknél ötször gyorsabb másolást tesz lehetővé, és flash-memóriája a chipkártyamodul tartalék tárolóhelyeként is hasznosítható, ahol az adatok kódolva raktározódnak. A biztonságos kibővített memóriahelyről is 600 Kbyte/mp sebességgel továbbíthatók az adatok.

Az első, mintául szolgáló intelligens SD-kártya szállítmányok decemberében várhatók, a sorozatgyártás a jövő ősszel kezdődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!