Berta Sándor

A Peoplesoft sem vesz részt a 2005-ös CeBIT-en

Dieter Roskoni, a Peoplesoft németországi és ausztriai marketingfőnöke szerint az elmúlt években egyre gyakrabban kellett azt tapasztalniuk, hogy a nagy vásárok, mint amilyen például a hannoveri CeBIT is, csillaga leáldozóban van.

A Microsoft lehet, a Peoplesoft viszont már biztos, hogy nem lesz ott jövőre a legnagyobb európai számítástechnikai kiállításon, ugyanis utóbbi cég sajtóközleményben tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy nem kíván részt venni a 2005. évi hannoveri CeBIT-kiállításon. A legnagyobb probléma ezekkel a rendezvényekkel a marketingfőnök szerint az, hogy nem specifikusak, hanem "egy helyen kínálnak mindent". Tehát gyakorlatilag az adott cégek napjainkban azért vannak nehéz helyzetben egy ilyen kiállításon, mert már egyre kevésbé szakmai rendezvényekről, sokkal inkább "nejlonzacskós dzsemborikról" van szó.

Ezt mutatják azok a visszajelzések is, amelyeket a vállalat az elmúlt években az ügyfeleitől kapott. Ezzel szemben a speciális kiállításokon való részvétel elnyerte az ügyfelek tetszését, így a cég arra kényszerült, hogy felülvizsgálja a korábbi marketing- és kommunikációs koncepcióját. A cég a jövőben a CeBIT helyett inkább az olyan specifikus szakmai rendezvényeken akar majd megjelenni, mint a CRM Expo, a Learntech vagy a BME Congress. Az ezeken való megjelenést kiegészítik majd az olyan "házi rendezvények", mint például a Leadership Summit. Mint Roskoni elmondta, véleményük szerint ezeken a kiállításokon és konferenciákon sokkal jobban "megszólíthatják" az embereket, mint például Hannoverben, a CeBIT-en, hiszen az utóbbi rendezvényen erre ritkán vagy szinte egyáltalán nem volt mód.

Mint ismeretes, a Microsoft a múlt héten jelentette be, hogy felülvizsgálja a német kiállításon való további részvételét, az Oracle pedig már korábban jelezte, a jelenlegi formájában nem érdekli a CeBIT. A németek számára öröm az ürömben, hogy az SAP kitart a hannoveri esemény mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!