SG.hu

Szupergyors flashmemóriák a Panasonictól

Még az ősszel piacra dobja a Panasonic a "pro high speed" 1 GB és 512 MB kapacitású SD-memóriakártyáit, amelyekkel kétszeres sebességű adatátvitel válik lehetővé.

A kártyák a Panasonic új LSI-áramkörének és más saját fejlesztésű technológiáinak felhasználásával a cég szerint képesek akár 20 MB/mp adatátviteli sebességre is. A "pro high speed" termékeket új, megkülönböztető címkével és eltérő csomagolásban hozzák forgalomba még ebben a hónapban - Magyarországon is.

Az 1999. évi bemutatkozás után az SD-memóriakártyák alkalmazása hamarosan széles körben elterjedt az olyan digitális eszközöknél, mint pl. a digitális fényképezőgépek (DSC), videokamerák, számítógépek, PDA-k, mobiltelefonok. A memóriakártyák meghatározó felhasználási területe egészen a közeli múltig a digitális fotók tárolása volt. A DSC-piacon tapasztalható lendületes fejlődés, a fényképezőgépek egyre nagyobb képfelbontási képessége a még nagyobb teljesítményű memóriakártyák iránti igényt is megnövelte. A digitális fényképezőgépeknél egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sorozatfelvételi üzemmód a memóriakártyák adatátviteli sebességének növelésére sarkallja a gyártókat. Mindezek mellett a memóriakártyára rögzíthető MPEG4 és MPEG2 formátumú videók növekvő népszerűsége is tapasztalható.

A jövőben egyre többen szeretnék a tévéműsorokat is SD-memóriakártyára rögzíteni, hogy SD-kártyás eszközökön nézhessék meg őket. A videófájlok rendkívül nagy méretéből eredően mintegy természetesen következik az egyre gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő memóriakártyák iránti igény. A "pro high speed" termékeket éppen a gyorsabb memóriakártyák igényének kielégítésére fejlesztette ki a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • horbykeee #2
    tök jó,most te kidobod a videodat???
  • MrTressy #1
    hol van már a szalagos felvevö :))