SG.hu

Új Celsius modelleket mutatott be a Fujitsu Siemens

Három új rendszerrel, a Celsius K330, az M430 és az R630-cas modellekkel bővíti a Fujitsu Siemens munkaállomásainak kínálatát.

A most bemutatásra került berendezések a legfrissebb processzor-technológiákra épülnek. A Fujitsu Siemens a vezető grafikai kártya-szállító vállalatokkal szorosan együttműködve integrálta alaplapjaiba a PCI Express technológiát, és Made4you programja keretében kész valamennyi rendszerelemet ügyfelei speciális igényei szerint konfigurálni. A PCI Express grafikus interfész 4 GB/s átviteli sebességet kínál, így hamarosan kiváltja a régi AGP interfészeket, és a fokozott teljesítmény miatt lehetővé teszi a két- és háromdimenziós grafikus alkalmazások új generációjának fejlesztését.

A bemutatott gépek támogatják az Intel Extended Memory 64 technológiát: a Celsius M430 maximum 4 GB, az R630 pedig maximum 16 GB DDR2 memóriával rendelkezik. A gyártó álítása szerint a gépek optimalizált hűtési rendszerüknek köszönhetően a piac legcsendesebb gépei, és a gyártás, az anyagválasztás és az újrahasznosítás terén egyaránt megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi szabványok előírásainak. A Celsius M430 "zöld" alaplapja csökkentett halogéntartalommal és ólommentes forrasztási technikával készül.


Fujitsu Siemens Celsius K330

Az alapszintű K330-at a kisméretű, kényelmes asztali gépes kivitelre vágyóknak ajánlják. A több monitor támogatására képes megoldás NVIDIA Quadro 280 NVS grafikus kártyát tartalmaz. A modell a legújabb, HT-technológiát támogató, maximum 3,2 GHz-es Intel Pentium 4 530 és 540 processzorokkal, D1931 alaplappal, Intel 915G lapkakészlettel, maximum 4 GB PC400 DDR memóriával és integrált Intel GMB 900 grafikus lapkakészlettel rendelkezik. Az opcionális PCI Express x16 nagy sebességű grafikus kártya a többmonitoros működést és a középkategóriás, professzionális 3D OpenGL grafikus programok futtatását is támogatja. A rendszer két Serial ATA merevlemez-meghajtót képes befogadni.

A CELSIUS M430 kapható elsőként minitorony-kivitelben, nagy teljesítményű PCI-Express grafikus interfésszel. Több (felső- és középkategóriás) grafikus alrendszert és bővítési lehetőséget kínál. A munkaállomás Hyper-Threading és Intel Extended Memory 64 technológiát támogató, 3,4 GHz-es Intel Pentium 4 processzort tartalmaz 1 MB-os L2 gyorsítótárral, Intel 925X lapkakészlet és 4 GB maximális DDR2-533 SDRAM ECC memória mellett. A munkaállomás PCI-Express x16 grafikus kártyával és négy soros ATA merevlemez-meghajtóval (RAID 0 / 1 támogatás) rendelkezik. A 64 bites technológiára felkészített CELSIUS M430 túllép a hagyományos 32 bites rendszerekre jellemző korlátokon, és már az új DDR2 memóriatechnológiát alkalmazza.


Fujitsu Siemens Celsius R630

A két Xeon processzoros R630 kifejezetten a nagy kapacitásigényű, több processzort igénylő (pl. CAD, CAE és AEC, valamint digitális tartalomkészítő, szoftverfejlesztési és pénzügyi szolgáltatási) alkalmazások használatához szükséges teljesítményigények kiszolgálására készült. A 3,6 GHz-es Xeon processzorok támogatják az Intel Extended Memory 64 és a Hyper-Threading technológiát. A rendszer 16 GB maximális DDR2 SDRAM kapacitással rendelkezik a memóriaigényes alkalmazások futtatásához. Nagy sebességű PCI-Express x16 interfésze a grafikus kártyák következő generációjával is képes együttműködni. A kétcsatornás SCSI vezérlő felgyorsítja a tárolók elérését, a SCSI és S-ATA lemezekhez kínált RAID (0) és RAID (1) támogatás pedig magát az adattárolási sebességet növeli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!