SG.hu

A Kaspersky bemutatta újgenerációs spamszűrőjét

A Kaspersky Labs, az egyik vezető információbiztonsági szoftverfejlesztő vállalat, bemutatta új generációs termékeit.

A Kaspersky Anti-Spam Enterprise Edition 2.0 és az Anti-Spam ISP Edition 2.0 megoldások vállalati hálózatok és internet-szolgáltatók szintjén szűrik a kéretlen leveleket. "A 2F 2000 Kft. hosszú évek óta képviseli a Kaspersky Labs vírusvédelmi rendszereit, melyeknél az orosz cégtől megszokott rendkívül gyakori frissítés mindig is a felhasználói megelégedettség egyik legfontosabb forrása volt. Most ez a tradíció a spam elleni védelemben is megjelenik. - mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000. Kft. műszaki igazgatója. - A Kaspersky Anti-Spam új verziója ezen kívül a kéretlen levelek szűrésében eddig meghatározónak számító szabad forráskódú szoftverekhez hasonló széleskörű konfigurációs beállításokkal és fejlett öntanító funkciókkal lepi meg a felhasználókat." - tette hozzá Fórján Tamás.

A vállalat Anti-Spam megoldásának használata közben az elektronikus üzenetek többszintű vizsgálaton esnek át. A program nyelvi elemzési technológiával analizálja a beérkező üzenetek szövegét - az elemzés alapjául szolgáló adatbázist a Kaspersky Anti-Spam kétóránként automatikusan frissíti. A cég közleménye szerint ez a megoldás hatékony védelmet nyújt az éppen aktuális "levélszemét járványokkal" szemben is. Az Anti-Spam több új technológiát tartalmaz, amelyek felismerik a legújabb levélszemét-küldő trükköket is, így a grafikák használatát, a feketelistás szűrés elleni bonyolult útválasztási módszereket, valamint az olyan HTML trükköket, mint a láthatatlan szöveg használata és a betűkettőzés.


Válaszul a gyorsan változó spamküldő taktikákra a társaság szakemberei a feketelista funkciót (RBL) is továbbfejlesztették. A kéretlen levelek küldésére használt címek lekérdezése - és letiltása - az eddig tapasztaltnál jóval gyorsabban történik. Ezenkívül az RBL funkció lehetővé teszi az IP cím-láncok elemzését is, vagyis a szoftver segítségével azonosítható a spam valódi forrása, a kéretlen levél valódi küldője.

Az új GSG2 technológia lehetővé teszi az olyan üzenetek észlelését és szűrését, amelyeket - bár a levélszemétre jellemző apró grafikai elemeket tartalmaznak - az eddig használt programok nem ismertek fel. Ilyen észlelt ilyen elem lehet például a színhasználat, a mondatvégi pontok ismétlése és a keretek árnyékolása. A második generációs termékekben végrehajtott változtatások segítségével a spamszűrés a korábbiaknál rugalmasabban integrálható a vállalatok informatikai infrastruktúrájába. A webes felületen használható integrált felügyeleti modullal a rendszergazdák bármely hálózati csomópontból módosíthatják a program paramétereit.

Számos újabb levelezőrendszer támogatása mellett a program együttműködik az általánosan használt levelezőrendszerekkel, a sendmail, qmail, CommuniGate Pro, Exim és Postfix alkalmazásokkal. Így nincs szükség a Postfix installálására: a megoldás egyszerűen telepíthető bármely általánosan használt levelezőrendszerbe. "Napjainkban a tömeges elektronikus levelezés egyre nagyobb problémává válik, különösen a vállalati ügyfelek és az internet-szolgáltatók számára, akik nagy mennyiségű levelet kapnak. Levelezőrendszereik nap mint nap hatalmas mennyiségű kéretlen levelet dolgoznak fel, és a levélszemét mennyisége folyamatosan nő. Az új generációs Kaspersky Anti-Spam termékek egyedülálló technológiái és kiterjedt szolgáltatásai egyszer s mindenkorra megszabadítják a vállalkozásokat és az online levelezőrendszerek felhasználóit a kéretlen levelek okozta kellemetlenségektől" - mondta Denis Zenkin, a Kaspersky Labs kommunikációs vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!