Gyurkity Péter

Elmarad a CeBit America 2005 kiállítás

A CeBit America kiállítást rendező cég szóvivője tegnap bejelentette, hogy a rendezvényt az idei sikerek ellenére törölték a jövő évi naptárból, mivel a bevétel nem érte el a megfelelő szintet.

A 2005-ös kiállítást - amelynek honlapja még mindig megtekinthető az interneten - június 28-tól 30-ig tartották volna meg a new yorki Jacob K. Javits központban. "Nehéz volt meghozni a döntést, de nem volt más választásunk" - jelentette ki Joachim Schafer, a Hannover Fairs USA elnöke. "Alkalmazkodnunk kell az ipar és az amerikai gazdaság változó helyzetéhez."

Bill Sell, a cég marketing részlegének alelnöke hozzáfűzte, hogy az ágazat egyes részterületeire koncentráló rendezvények jóval sikeresebbnek bizonyulnak, mivel a vásárlók nem sok fantáziát látnak egy olyan kiállításban, ahol a "játékkonzolok mellett TFT monitorok és szerverek egyaránt megtalálhatók". Sell ugyanakkor hangsúlyozta, hogy szívesen látják az amerikai vállalatokat a CeBit németországi anyarendezvényén, amely a világ egyik legnagyobb üzleti jellegű kiállítása.

A CeBit America Sell elképzelését követve már korábban is megpróbálta szűkebbre szabni profilját, ezért elsősorban az üzleti szférában érdekelt vállalatok kaptak meghívót. Az első évben mintegy 15 ezer látogatót regisztráltak, ami egyáltalán nem rossz eredmény egy induló rendezvény számára. Sell véleménye szerint egy ilyen kiállítás iránt mindig van érdeklődés, és a Comdex 2004 elhalasztása miatt a CeBit America 2005 minden bizonnyal sikeres lett volna. Hozzátette, hogy a közeljövőben számos jelentős vállalattal kötnek együttműködési megállapodást, de nem tartotta valószínűnek, hogy a rendezvény egy éves szünet után 2006-ban visszatérne.

A vállalat szóvivője ezzel egy időben biztosította az érdeklődőket, hogy a bejelentés nem érint egyéb CeBit rendezvényeket, tehát a CeBit Asia, a CeBit Australia, a CeBit Bilisim Eurasia, valamint a CeBit Broadcast, Cable & Satellite kiállításokat az előzetesen meghirdetett időpontok szerint megtartják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Kit érdekel??
    Répa! Répa! Európa! :)