SG.hu

Informatikai pályázat látássérült emberek számára

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatot hirdet "Informatikai eszközök látássérült emberek számára" címmel.

A pályázat célja a látássérült emberek információhoz jutási lehetőségeinek javítása informatikai eszközökkel. Azok a magánszemélyek pályázhatnak, akik rendelkeznek:
  • a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által kiállított tagsági igazolvánnyal vagy,
  • a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által - az Országos Orvosszakértői Intézet szakvéleménye alapján - kiállított igazolással.

    A 18. életévüket még be nem töltött, de 14 évnél idősebb látássérültek törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak. Egy pályázó csak egyetlen pályázatot adhat be. Látássérültségük fokától függően vakok és alig látó magánszemélyek szkennerre, képernyőfelolvasó, szövegdigitalizáló, illetve képernyőnagyító szoftverre pályázhatnak, de a középiskolában, illetve felsőoktatási intézményben tanulók számítógépet is igényelhetnek. A pályázat elbírálásánál előnyt élveznek a nem budapesti lakosú, a középiskolákban, illetve a felsőoktatási intézményben tanuló, és a 30. évüket be nem töltött, munkahellyel nem rendelkező pályázók. A fenti felsorolás egyben prioritást is jelöl. A további sorrendet tanulók esetén a tanulmányi átlag határozza meg, míg a munkahellyel nem rendelkezők esetében az egyedülállók, illetve a látássérült házastárssal élők részesülnek előnyben.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!