Gyurkity Péter

Kémszoftverek ellen is véd az új Yahoo Toolbar

A Yahoo Browser Toolbar legújabb verziója a kémszoftverek és egyéb káros programok elleni védelemmel egészült ki a mai nappal, és használatával megóvhatjuk magunkat számtalan ártalmas dologtól.

A PestPatrol által kifejlesztett anti-spyware technológia ezidáig fejlesztés alatt állt. Stephanie Iwamasa, a Yahoo szóvivőjének elmondása szerint az eszközpanel frissítését egyelőre korlátozott számú felhasználó veheti igénybe a Beta.toolbar.yahoo.com címen. Az alkalmazás képes a gépünkön megtalálható fájlok részletes vizsgálatát elvégezni, kiszűrve így a vírusok jó részét, valamint a rendszerünkben rejtőzködő kémszoftvereket.


Iwamasa véleménye szerint "elérhetősége révén a Toolbar a lehető legjobb választás az új szolgáltatás elhelyezésére. További előnye, hogy a böngésző szerves részeként független az egyes felhasználói ki-és bejelentkezésétől." A kémszoftverek egyre növekvő veszélyére hívta fel a figyelmet Julie Herendeen, a Yahoo hálózati részlegének alelnöke is, ugyanakkor nem jelölte meg az új alkalmazás teljes verziójának megjelenési dátumát.

A Yahoo lépésével nyilvánvalóan szolgáltatásának népszerűségét próbálja megőrizni az erősödő versenyben. Ebben a küzdelemben elsősorban a Google és a Microsoft számít a Yahoo vetélytársának hasonló szolgáltatásokat nyújtó, elterjedt szoftvereikkel. A múlt héten épp a Google sürgette az egységes fellépést a kémszoftverek ellen, kihangsúlyozva, hogy az anti-spyware alkalmazások elkészítésénél szükség van közös szempontok kidolgozására. Ezen szempontok között elsődlegesnek tartják a program egyértelmű elnevezését, kikapcsolásának lehetőségét, valamint a felhasználók személyes adatainak tiszteletben tartását.

A Google által sürgetett közös fellépés kialakulóban van az Egyesült Államokban, jóllehet nem az üzleti, hanem a kormányzati szférában. Utah után több más állam is fontolgatja a kémszoftverek valamint a felugró ablakokban megjelenő reklámok - a popupok - szabályozását, vagy szankcionálását. Szövetségi szinten is megtörténtek az első tapogatózások, miután a közelmúltban a Képviselőházban és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságban is meghallgatták a szakértők véleményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #5
    Yahoo az anti-spy spy ... ilyen kémelhárító .. azaz mégicsak 1 kém :D
    google.co.hu kereső jobb :P
  • gz8 #4
    Yahoo-val elvből nem kezdek, ráadásul sokkal jobb progik is vannak erre a feladatra :)
  • kev #2
    persze, hiszen ő maga is egy kém program.)