Spencer

Már kapható a Hitachi 400 GB-os rekorder merevlemeze

A világ legnagyobb adattároló kapacitással rendelkező merevlemeze, az idén március elején bejelentett Hitachi Deskstar 7K400 a japán fővárosban, Tokióban már kapható a kereskedelmi forgalomban.

Mindez annak a jele, hogy a Hitachi nem sokat teketóriázik a winchester behemót piaci bevezetésével, ezzel nem kevés gondot okozván a konkurens gyártóknak. Ahhoz egyébként már hozzászokhattunk, hogy a legfrissebb hardver újdonságok mindig a japán számítástechnikai kereskedésekben bukkannak fel először, a szigetországban néhány processzor például már a hivatalos bejelentés előtt megvásárolható, igaz nem éppen alacsony áron.

A Hitachi féle Deskstar 7K400 jelenleg csak Serial ATA-150 interfésszel rendelkező változatban érhető el, később azonban meg fog jelenni a piacon az újdonság Parallel ATA-33/66/100 buszos változata is. A konkurens nagy teljesítményű és nagy kapacitású, 3,5 colos méretű, Serial ATA-150 kompatibilis merevlemezekhez hasonlóan a Deskstar 7K400-as winchesterekben is 8 MB méretű gyorsítótár kap helyet.


Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink, hogy a nem kevesebb mint 400 GB adattároló kapacitással rendelkező Hitachi újdonságban mekkora kapacitású lemezek teljesítenek szolgálatot, azonban szinte biztosra vehető, hogy esetében 80, vagy 100 GB-os, high-tech lemezeket használ a vállalat. A konkurensek közül a Seagate Technology egy ideje már gyárt 100 GB-os lemezekkel szerelt termékeket, azonban a vállalat csúcsmodellje mindössze 200 GB-os. Az ugyancsak rivális Maxtor 80 GB-os lemezeket használ és termékkínálatában fellelhető egy 320 GB-os winchester, azonban ezen modell teljesítményét alaposan behatárolja a mindössze 5400-as percenkénti fordulatszám. Ezek alapján elmondható, hogy jelenleg a Hitachi Deskstar 7K400 a világ egyetlen igazán nagy kapacitású és egyben kiváló teljesítményt nyújtó winchestere.

A Hitachi legújabb merevlemeze a japán kereskedésekben mintegy 480-530 dolláros áron vásárolható meg, vagyis a Deskstar 7K400 korántsem számít olcsó mulatságnak. Összehasonlításképp, a vállalat 250 GB-os modellje 195 dollárba kerül, a Seagate Technology 200 GB-os winchestere pedig 155 dolláron áron kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #10
    :)

    noss, a notebookomba is kéne..
  • TeszteloPontHu #7
    Gyerekek, nem terra, hanem tera.
  • horbykeee #6
    Ugyan ez van ma a DVD piaccal,ugye a DVD piros lézerrel készül ezzel a technikával egy oldalra ugye 4.7 gb fér,na most mikor kezdett beindulni a DVD piac moindjuk vagy 2 éve,akkor már réges rég ismert volt a kék lézeres technológia a BLUE-RAY,amit mondjuk 5-6 év mulva láthatunk majd a tv-k alatt.....nos ugyan ez van ma a GB-os vinyókkal...már kaphatnánk terrabytos vinyót is....
  • Tetsuo #5
    Jah, közben meg kijön még 5féle interfész-szabvánnyal. :( (A SATA-ra meg az új PCIra gondolok..)
  • Ratty #4
    Az egy alap üzletpolitika, hogy mindenből kihúzzák a hasznot...Ésszerintem még egy ideig nem lesz elérhető áron a terrabájtos vinyó:( Amíg ezekben is van haszon addig tuti nem, de zet már megszokhattuk :P