SG.hu

Kovács Kálmán megnyitotta az első eMagyarország pontot

Kovács Kálmán miniszter megnyitotta az első eMagyarország pontot és bemutatta a közösségi internet-hozzáférést jelölő közúti jelzőtáblát.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2004. április 6-án megnyitotta az első eMagyarország pontot az érdi Szociális Gondozó Központ Gyermekjóléti Szolgálatának irodájában (2030 Érd, Emma u. 7.), illetve bemutatta a - Kormány döntése nyomán módosított - KRESZ április 1-jével hatályos, közösségi internet-hozzáférési pontokat jelölő tájékoztató tábláját. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium - nyilvános közösségi internet-hozzáférési pontok kialakítását célzó eMagyarország pályázatának keretében olyan eMagyarország pont jött létre Érden, ahol ingyenesen internetezhetnek mindazok, akiknek nincs lehetőségük az internet otthoni vagy munkahelyi használatára.

Az eMagyarország pontok megteremtésének célja, hogy azok az ország egész területét behálózva, ingyen vagy maximált áron, rendszeres nyitva tartással biztosítsák az internet-hozzáférést valamennyi érdeklődő számára. Az év végéig megnyíló, mintegy 2800 intézményben képzett munkaerő segíti a még gyakorlatlan internetezőket az első lépések megtételében.

A minisztérium IHM-ITP-15 jelű eMagyarország pályázatán nyilvános könyvtárak, közművelődési intézmények bejegyzett egyházak jogi személyiséggel rendelkező intézményei és települési önkormányzatok, állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású kórházak, szakkórházak, szanatóriumok, az idősek otthonai és klubjai, kiskereskedelmi, vendéglátó vagy postai tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek (pl. könyvesboltok, internet kávézók, posták stb.), alapítványok, közhasznú társaságok pályázhattak, míg az IHM-ITP-16 jelű pályázat az olyan 600 lakosnál alacsonyabb lélekszámú magyarországi településeket állította középpontba, ahol a 2003. évben postahivatal működött vagy jelenleg is működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!