Budai Péter

Húsvét előtti szoftverfrissítések digitális fényképezőkhöz

Álmos tavaszelőt idéz a digitális fényképezőgépek piaca ezekben a hetekben. A gyártók új modellek bejelentése helyett korábbi modelljeik szoftverhibáit foltozgatták.

A Sony két gépéhez is adott ki szoftverfrissítést az elmúlt napokban. Az ultrakompakt DSC-T1 v2.0-ás verziószámot viselő frissítése egy új funkcióval gazdagítja a gépet, ez pedig az általános szabvánnyá vált PictBridge nyomtatási formátum támogatása. Ezen felül az ezüst kivitelű, 1320001-1370300, valamint 1690001-1693300 sorozatszámú modellek esetén három meglévő szoftverhibát orvosol:

  • Amennyiben a gép memóriakártyáján kettő, vagy annál több könyvtárat hozunk létre, a Quick View módban való képtörlésnél a gép egészen más képet törölhet, vagy egyáltalán nem törli ki a kívánt fotót.
  • Ha USB2.0 Hi-Speed módban másoljuk képeinket számítógépre, előfordulhat, hogy a képek megsérülnek.
  • Ha USB kapcsolaton keresztül, többször másolunk számítógépre egy képet, a kép megsérülhet.
    Az új firmware innen címről tölthető le.

    A Sony termékskála jelenlegi csúcsát jelentő DSC-F828 szintén szoftveres ráncfelvarrást kapott. Új funkciókkal nem gazdagodik a gép általa, az új firmware kizárólag az "apróbb" szoftverhibák javítását oldja meg, melyek pontosan megegyeznek a fentiekben, a DSC-T1 modellnél felsoroltakkal. A Sony DSC-F828 v2.0 firmware innen tölthető le.

    A Nikon szintén új firmware-el lep meg bennünket húsvét közeledtével. Népszerű CoolPix 5000-es modelljéhez a napokban adta ki legújabb frissítését, mely a következő hibát javítja: Ha a gép SET-UP 1 menüjében a Zoom Options beállításnál a Fixed Aperture pontot választjuk, majd a gépet így kapcsoljuk ki és újra be, akkor Manuális módban hibás rekeszértéket jelez ki a gép. A v1.8 verziószámú frissítés tartalmazza a korábbi v1.7 firmware javításait is, melyek a RAW képformátum alkalmazása, a belső vakutiltás funkció, valamint a PTP és az Exif 2.2 támogatása.

    A frissítés innen tölthető le.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!