SG.hu

Közlekedési tábla is jelzi majd az e-pontokat

[Magyarorszag.hu] Az év végére háromezer közösségi internet-elérési pontot építenek ki Magyarországon, és a világon először nálunk vezetik be a kék alapon @ jelet ábrázoló közlekedési táblát, amely az e-pontokat jelzi majd az utakon és a településeken.

Az év végéig háromezer közösségi internet-hozzáférést, azaz e-pontot alakítanak ki országszerte, májusban megkezdik az utcai internetes kioszkok felállítását - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter pénteken Egerben.

Az EU-csatlakozásra, azaz május elejére 2004 helyen lesz az országban e-pont, azaz közösségi internet-hozzáférés - mondta a miniszter. A világhálóra ezáltal ingyenesen vagy csekély térítés ellenében lehet csatlakozni például egyházi intézményekben, plébániákon, kórházakban, könyvtárakban, szociális és ifjúsági intézményekben, közösségi házakban. Az év végéig háromezer közösségi e-pont épül ki. Az informatikai tárca és a Magyar Posta Rt. megállapodásának köszönhetően 83 kistelepülés postáján is elhelyezik az e-pontot, s ezzel elérik, hogy a kispostákat nem zárják be. Csak Heves megyében 120 közösségi pontot építenek ki az év végéig, Egerben pedig annyit, hogy a város a negyedik helyre ugrik az egy főre jutó elérések rangsorában.

Május elejétől utcai internetes kioszkokat állítanak fel pályaudvarokon, buszállomásokon, egyetemek aulájában, vásárcsarnokokban. A nagy vasútállomásokon már megkezdték a kialakításhoz szükséges munkálatokat. A világon először Magyarországon, hazai kezdeményezésre vezetik be azt a közlekedési táblát, amely kék keretben @ jelet ábrázol: az utak mentén és a településeken ez jelzi majd a közösségi internetpontokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!