Spencer

Különlegesen ellenálló HP hordozható számítógépek

A Hewlett-Packard egy-egy olyan új notebookot, illetve Tablet PC-t jelentett be, melyek különleges kialakításuk révén ellenállnak a vibrációknak, a kisebb-nagyobb ütéseknek és akár esős időben is minden további nélkül használhatók.

Az ilyen és ehhez hasonló hordozható számítógépek meglehetősen ritkák a piacon, ugyanis az extrém hőmérsékleti tartományban használható, por-, ütés- és vízálló notebookokat leginkább csak a hadsereg vásárolja. A Hewlett-Packard által most bejelentett nr3600-as notebook, illetve tr3000-es Tablet PC egyébként tökéletesen megfelel az amerikai hadsereg elvárásainak, így például minden további nélkül elviselik, ha egymás után akár többször is leejtik őket egyméteres magasságból.


tr3000

"Az elmúlt időkben olyan visszajelzéseket kaptunk az állami szektorból, a kormányzattól, illetve a különböző hatóságoktól, melyek arra ösztönöztek bennünket, hogy különlegesen ellenálló új hordozható számítógépekkel jelenjünk meg a piacon" - nyilatkozta Ted Clark, a Hewlett-Packard Personal Systems Group notebook marketing részlegének alelnöke.



Clark elmondta, hogy a vállalat két új mobil számítógépe elsősorban speciális borításának köszönheti rendkívüli adottságait, ugyanis míg a hagyományos notebookok egyszerű műanyag, addig a Hewlett-Packard most debütált különleges hordozható számítógépei magnézium borítással rendelkeznek. A magnézium egyrészt rendkívül könnyű fém, másrészt pedig nagyon erős, így ideális választást jelentett a HP számára. Ugyancsak említésre méltó, hogy a vállalat különleges notebookjaiban fellelhető merevlemezek rázkódáselnyelő bölcsőbe kerültek, ami garanciát jelent a minden körülmények között megbízható működésre.


nr3600

A 3,6 kilogramm tömegű nr3600-as notebookban többek közt egy 12,1 colos képátlójú érintőképernyő, egy 1,7 GHz-es Intel Pentium 4 processzor, 256 MB memória, valamint egy 40 GB kapacitású merevlemez teljesít szolgálatot. A gép kezdőára 4099 dollár. A 3449 dolláros tr3000-es Tablet PC 1,67 kilogrammot nyom a mérlegen, és fontosabb specifikációi közé tartozik a 8,4 colos LCD, a 933 MHz-es frekvenciájú, ultra-alacsony feszültségigényű Pentium III processzor, a 256 MB RAM és a 40 GB-os winchester.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZilogR #7
    Sziasztok! Ha valakinek van egy Apple Message Pad-ja eladó, akkor legyen szíves küldjön egy privát-ot! Vagy inkább egy emailt a [email protected] -ra4 Előre is köszönöm!

    -=ZR=-
  • Cat #3
    a hordozható gépeket régen laptopnak hivták, ma már notebooknak (noteszgép)
    a kettő ugyanaz, csak más a neve