SG.hu

Már magyarul is beszél az Európa szerver

Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke, és a 10 biztosjelölt a mai napon felavatta az új tagállamok nyelvein készült első weboldalakat az Európa szerveren, az EU hivatalos honlapján.

Romano Prodi elmondta: "Az EU-nak szüksége van állampolgárai támogatására, és ehhez tiszteletben kell tartania kulturális identitásukat és sokszínűségüket. A demokratikus Európa alapvető követelménye, hogy az EU állampolgárai saját anyanyelvükön folytathassanak párbeszédet az európai intézményekkel". A weboldalakat az EU-hoz 2004. május 1-jén csatlakozó 10 ország biztosjelöltjeinek első brüsszeli látogatása alkalmából Romano Prodi által szervezett külön sajtótájékoztatón mutatták be.


Az új oldalak az EU céljait, történetét, tevékenységét, intézményeit, az EU döntéshozatali folyamatát és a hivatalos dokumentumok hozzáférhetőségét mutatják be. Az oldalakat folyamatosan töltik fel, a honlap végleges formátumát nyáron éri majd el. Folyamatosan töltik fel az EU jogszabályainak fordításait is.

A kilenc új nyelven megjelenő első oldalak felavatásával egyidőben indították el a tíz új tagállam biztosjelöltjeit bemutató új internetes oldalt is

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!