SG.hu

Nyilvános vezetéknélküli netelérés a Hotel Royalban

A Wiera, Magyarország nagysebességű, vezetéknélküli, nyilvános internet-elérést biztosító HotSpot-szolgáltatója elindította szolgáltatását Budapest egyik legpatinásabb szállodájában, a Corinthia Grand Hotel Royalban. Miután a szolgáltatás 2003 decemberében a Corinthia Aquincum Hotelben debütált, és február közepéig ingyenes tesztüzemben működött, azóta pedig kereskedelmi forgalomban van, a Corinthia Grand Hotel Royal a második helyszín, ahol a Wiera szolgáltatása elérhető.

"Időközben több, mint 20 szállodával kötöttünk szerződést a szolgáltatás megvalósítására, így a hálózat építése több szállodában egyidejűleg gőzerővel folyik" - számol be Kálmán Tamás a Wiera Kft. ügyvezető igazgatója. "Ez évben mintegy 200 HotSpot kiépítését tervezzük: szállodákban és egyéb helyszíneken, mint például benzinkutaknál, éttermekben, stb. Szolgáltatásunk kényelmes, gyors, biztonságos, egyszerű és költséghatékony vezetéknélküli internet- és intranet-csatlakozást biztosít, pl. úton lévő üzletemberek számára. Célunk, hogy jelentős országos lefedettséget érjünk el"- foglalja össze Kálmán Tamás.

A Corinthia Grand Hotel Royal bejelenti, hogy szállodavendégeinek csúcstechnológiát, azaz nagysebességű vezetéknélküli internet-elérést kínál. A Wiera HotSpot szolgáltatása révén a Corinthia Grand Hotel Royal tovább bővíti a vendégeinek nyújtott szolgáltatások körét. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy vendégeinknek a legmagasabb színvonalú kényelmet és szolgáltatást biztosítsuk, és a Wiera szolgáltatása a legmesszebbmenőkig beleillik ebbe a stratégiánkba" - mondja Cornelia Kausch, a szálloda igazgatója. "A Wiera szolgáltatása a megoldás mind a nálunk vendégeskedő üzletemberek mind konferenciavendégeink erősen szofisztikált igényeire. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy immáron nemcsak kielégítjük, de felül is múljuk vendégeink igényeit" - teszi hozzá Cornelia Kausch.

A mobil technológiák új hullámának éllovasaként a HP az utóbbi időben több új mobil terméket vezetett be, melyek már az Intel Centrino Mobil technológiát használják. Így nyilvános helyeken - pl. kávézókban, szállodákban és repülőtereken telepített vezetéknélküli LAN (WLAN) HotSpotokon keresztül - megvalósítható vezetéknélküli csatlakozás gyors és kényelmes hozzáférést kínál az internethez, a fontos adatokhoz. A HP ezen törekvések jegyében olyan partnert keresett, amellyel képes a vezetéknélküli internet-hozzáférést biztosító megoldásait mind szélesebb körben kínálni. Ennek megvalósításához a Wiera bizonyult a legjobbnak, így a két cég között stratégiai megállapodás jött létre.

"Célunk a hazai mobil információs társadalom további oktatása, egyfajta új élmény, a vezetéknélküliség élményének megismertetése ügyfeleinkkel" - mondja Molnár Imre, a HP Üzletág Igazgatója. A HP a mobil technológia népszerűsítése érdekében 2004-ben folyamatosan létre fog hozni olyan bemutató helyeket, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a WLAN alapú hozzáférés előnyeivel, továbbá április elsejétől negyed éven keresztül minden Centrino processzoros HP notebookhoz egyhetes Wiera Premium vezetéknélküli internet-hozzáférést ad ajándékba.

"A vezetéknélküli piacra készült Orbyte rendszerünk segítségével a Wiera rendkívül rugalmasan és skálázható módon kezelheti ügyfeleit és szolgáltatás-csomagjait. A rendszerrel a Wiera képes a megjelenítendő tartalmat testre szabni, a márkát helyszíntől függővé tenni, valamint a legkülönfélébb ügyfél-bekapcsolási módokat, pl. biztonságos hitelkártyás megoldás, és előrefizetett kártyás megoldás, stb. elérhetővé tenni" - mondja Bo Nielsson, a ServiceFactory értékesítésért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az ugyancsak a Corinthia szállodalánchoz tartozó budai Aquincum hotelben referenciaként megvalósított, a Royalban pedig ma hivatalosan is üzembe helyezett szolgáltatás különféle idõtartamú kártyák formájában vásárolható meg. Szükség szerint a hotelek kiegészítõ hardvert és mûszaki segítséget is adnak vendégeiknek, hogy számítógépük csatlakozóját bedughassák a virtuális internet-konnektorba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!