Berta Sándor

Nagy-Britanniában fejlődik leginkább a szélessávú internetpiac

A Screen Digest és a Goldmedia piackutató intézetek szerint hamarosan a szigetország lesz a kontinens piacvezető országa a szélessávú internet-hozzáférések tekintetében, megelőzve ezzel az eddig első Németországot.

A lista elkészítésekor azt veszik figyelembe, hogy az adott államban hány DSL- és kábel-hozzáférés van. A szakértők szerint 2008-ra már Nagy-Britannia vezeti a széles sávú internet-elérési listát. A váltás oka főleg az, hogy a szigetországban egyre inkább nő a kiépített televíziós kábelhálózatok hossza és száma. 2008-ban már 4,1 millió brit háztartásban lesz széles sávú internet-hozzáférés a digitális kábelhálózatnak köszönhetően.

Nagy-Britanniával ellentétben sajnos a piaci tendenciák azt mutatják, hogy Németországban és sok más európai országban a brittel ellentétes folyamatok zajlanak le. Németországban például óriási kábelhálózat van, ám a Goldmedia szerint jelenleg csupán 70 ezer (!) háztartásban van digitális széles sávú internet-hozzáférés a kábeltévé-rendszereken. Európában továbbra is a különböző DSL-hálózatok (ADSL, TDSL stb.) maradnak továbbra is a legnépszerűbbek. 2008-ban a becslések szerint körülbelül már 8,5 millió brit, illetve 5 millió német háztartásban lesz DSL-hozzáférés. Összehasonlításul jelenleg Németországban "csak" 2,5 millió DSL-hozzáférés van.

Szélessávú hozzáférések száma 2003-ban:
Németország - 4 millió 721 ezer
Franciaország - 3 millió 350 ezer
Nagy-Britannia - 3 millió 350 ezer
Spanyolország - 2 millió 311 ezer
Olaszország - 2 millió 250 ezer

Szélessávú hozzáférések becsült száma 2008-ban:
Nagy-Britannia - 12 millió 735 ezer
Németország - 12 millió 620 ezer
Franciaország - 10 millió 827 ezer
Olaszország - 7 millió 595 ezer
Spanyolország - 7 millió 584 ezer

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shabba #8
    Pont a cikkben írják hogy csupán 70ezer kábelnet előfizető van németben, ha ezt kivonod a 4.7 milából akkor nem igen tapasztalsz eltérést. Az pedig hogy több mint 4.5 millió DSL előfizető van németben 1xűen tény.
  • Cat #6
    kevered, külön van a DSL (telefonvonali) és a kábeles (tévétársasághoz tartozó) elérés
  • shabba #5
    "2008-ban a becslések szerint körülbelül már 8,5 millió brit, illetve 5 millió német háztartásban lesz DSL-hozzáférés. Összehasonlításul jelenleg Németországban "csak" 2,5 millió DSL-hozzáférés van.

    Szélessávú hozzáférések száma 2003-ban:
    Németország - 4 millió 721 ezer"


    Csöppet ellentmondásosak a cikkben használt adatok. Németországban jelenleg jó 4.5 millió DSL előfizető van, szóval nem kell 2008-ig várni hogy meglegyen az 5 millió és ehhez még becsülni sem kell tudni.
  • htmm #4
    Mar ahol alkalmas a kabelhalozat vissziranyu adasra. Ezt a dolgot az upc kb ot eve igeri...
  • [HUN]PAStheLoD #3
    hát amióta cselló korlátoz invitel/vnet nemszámolja bele az overheadet és az encap. ot és amióta matáv-os banda azt se tudja merre vannak kábeleik és hogy műxenek-e vagy nem .. azóta magyarországon kár szélessávú "emberi fogyasztára alkalmas" viszonteleadói netről beszélni
  • [HUN]PAStheLoD #1
    magyarország 2003 : 0
    magyarország 2008 : ~ 0