Hunter

Angliában illatokkal fokozzák a webböngészést

Egy illatelőállító eszközt tesztel egy brit Internet szolgáltató társaság, a Telewest Broadband, ami hamarosan eljuttathatja a felhasználókhoz az általuk kiválasztott illatokat a világhálón keresztül.

A Scent Dome méretét tekintve egy teáskannához hasonló és 60 különböző illat előállítására képes 20 folyadékkal feltöltött illatkapszula részecskéinek keverésével. A Scent Dome-mal ellátott számítógépek egy szoftver közreműködésével ismerik fel az e-mailekbe vagy weboldalakba beágyazott illatazonosító kódokat. A készüléket, amit az amerikai Trisenx gyárt, jelenleg a Telewest wokingi kutató laboratóriuma teszteli.

A brit cég a rendszert az utazási irodák weboldalainak megélénkítésére szánja, melyek ezentúl a napozószerek és az óceán illatát áraszthatják, vagy feldobhatják egy csemegebolt online bevásárlóoldalát a friss kenyér és a gyümölcsök illatával.


"Szaglásunk közvetlenül kapcsolódik érzelmeinkhez" - mondta Kate Fox szociális antropológus, az oxfordi Szociális Kérdések Kutatóközpontjának társigazgatója. "Az illatok rendkívül erős, mély érzelmeket váltanak ki, és ez a kiegészítő elem tovább fokozza a felhasználók online élményét, egy fontos harmadik dimenziót nyújtva számukra." Ellwood Ivey, a Trisenx alapítója és elnöke elmondta, hogy a felhasználók különböző aromák keverésével saját illatokat állíthatnak elő, ami kellemetlen is lehet, hiszen így gyakorlatilag elkészíthetővé válik egy elektronikus bűzbomba. Azonban hogy hozzájussanak a szolgáltatáshoz, a Telewest ügyfeleinek nagyjából 250 fontot kell fizetniük egy Scent Dome-ért.

"Mindig keressük a szélessávú internetes élményt fokozó módszereket" - mondta Chad Raube, a Telewest Broadband Internet szolgáltatások igazgatója. "Ezzel még valóságosabbá tehetjük a világhálót."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lazarus #24
    én azér single játékokhoz el tudnám képzelni :)
  • Munch #23
    Pornóoldalhoz punci-illat? :D
    Recept oldalakon az aktuális kaja szaga?
    Norton scannelés meg fingszaggal jelzi hogy "bűz" van.. :)
  • papabear #21
    Sztem aki ilyesmire pénzt áldoz, az megérdemli. Majd írok nekik másnapos szellentéses mélt. És 100-szor elküldöm :o))
  • GABOR16 #20
    Majd ha az ember egyszerre esetleg több gépen is egy parfümoldalra téve, és mindegyik más szagot ad, akkor lessz csak igazán büdös.
  • Adam5 #19
    "250 fontot kell fizetniük egy Scent Dome-ért"
    font? nem euró van?

  • Dav999 #18
    szarszagspam power
  • Darth Sith #17
    hát ez GÁZ... :DDDD
  • A nick nevem #15
    Azért' vegyek ilyen szart, hogy jobban reklámozhassanak nekem, plusz a vírusok segítségével elárasszák a szobámat sz@rszaggal!?

    Majd akkor fog érni ez valamit, ha benne sütik a kenyeret, és küldenek belőle kóstolót. Vagy odateleportálnak a tengerpartra...
    De akkor is írhatnak vírusokat, amik a vécébe küldenek.
  • cSuwwi #14
    ezért van a 3d szemüveg helyett jobb helyeken VR sisak...
  • Lazarus #12
    Ráadásul a vírusok már fingani is fognak az orrunk alá!