Hunter

Angliában illatokkal fokozzák a webböngészést

Egy illatelőállító eszközt tesztel egy brit Internet szolgáltató társaság, a Telewest Broadband, ami hamarosan eljuttathatja a felhasználókhoz az általuk kiválasztott illatokat a világhálón keresztül.

A Scent Dome méretét tekintve egy teáskannához hasonló és 60 különböző illat előállítására képes 20 folyadékkal feltöltött illatkapszula részecskéinek keverésével. A Scent Dome-mal ellátott számítógépek egy szoftver közreműködésével ismerik fel az e-mailekbe vagy weboldalakba beágyazott illatazonosító kódokat. A készüléket, amit az amerikai Trisenx gyárt, jelenleg a Telewest wokingi kutató laboratóriuma teszteli.

A brit cég a rendszert az utazási irodák weboldalainak megélénkítésére szánja, melyek ezentúl a napozószerek és az óceán illatát áraszthatják, vagy feldobhatják egy csemegebolt online bevásárlóoldalát a friss kenyér és a gyümölcsök illatával.


"Szaglásunk közvetlenül kapcsolódik érzelmeinkhez" - mondta Kate Fox szociális antropológus, az oxfordi Szociális Kérdések Kutatóközpontjának társigazgatója. "Az illatok rendkívül erős, mély érzelmeket váltanak ki, és ez a kiegészítő elem tovább fokozza a felhasználók online élményét, egy fontos harmadik dimenziót nyújtva számukra." Ellwood Ivey, a Trisenx alapítója és elnöke elmondta, hogy a felhasználók különböző aromák keverésével saját illatokat állíthatnak elő, ami kellemetlen is lehet, hiszen így gyakorlatilag elkészíthetővé válik egy elektronikus bűzbomba. Azonban hogy hozzájussanak a szolgáltatáshoz, a Telewest ügyfeleinek nagyjából 250 fontot kell fizetniük egy Scent Dome-ért.

"Mindig keressük a szélessávú internetes élményt fokozó módszereket" - mondta Chad Raube, a Telewest Broadband Internet szolgáltatások igazgatója. "Ezzel még valóságosabbá tehetjük a világhálót."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Lazarus #24
  én azér single játékokhoz el tudnám képzelni :)
 • Munch #23
  Pornóoldalhoz punci-illat? :D
  Recept oldalakon az aktuális kaja szaga?
  Norton scannelés meg fingszaggal jelzi hogy "bűz" van.. :)
 • papabear #21
  Sztem aki ilyesmire pénzt áldoz, az megérdemli. Majd írok nekik másnapos szellentéses mélt. És 100-szor elküldöm :o))
 • GABOR16 #20
  Majd ha az ember egyszerre esetleg több gépen is egy parfümoldalra téve, és mindegyik más szagot ad, akkor lessz csak igazán büdös.
 • Adam5 #19
  "250 fontot kell fizetniük egy Scent Dome-ért"
  font? nem euró van?

 • Dav999 #18
  szarszagspam power
 • Darth Sith #17
  hát ez GÁZ... :DDDD
 • A nick nevem #15
  Azért' vegyek ilyen szart, hogy jobban reklámozhassanak nekem, plusz a vírusok segítségével elárasszák a szobámat sz@rszaggal!?

  Majd akkor fog érni ez valamit, ha benne sütik a kenyeret, és küldenek belőle kóstolót. Vagy odateleportálnak a tengerpartra...
  De akkor is írhatnak vírusokat, amik a vécébe küldenek.
 • cSuwwi #14
  ezért van a 3d szemüveg helyett jobb helyeken VR sisak...
 • Lazarus #12
  Ráadásul a vírusok már fingani is fognak az orrunk alá!