Spencer

Még ebben a hónapban bemutatkozik a 4 GB-os IBM Microdrive

A nem kevesebb mint 4 GB adattároló kapacitással rendelkező újdonság a vállalat internetes oldalain fellelhető információk szerint február 20-án fog debütálni a kereskedelmi forgalomban.

Az IBM hamarosan, várhatóan még ebben a hónapban megkezdi legújabb miniatűr merevlemezének a forgalmazását. Kim Nguyen, a Hitachi szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a gyufásdoboz méretű mini hordozható adattároló IBM márkajelzéssel fog forgalomba kerülni, de az újdonság gyártásával nem az IBM, hanem a Hitachi Global Storage Technologies foglalkozik. Mint ismeretes, a Hitachi Global Storage Technologies tavaly vásárolta fel a Big Blue merevlemez piaci érdekeltségeit, ettől függetlenül az 1 GB-os kapacitású Microdrive az adásvételi szerződés aláírását követően is IBM logóval került forgalomba.


Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a Microdrive és a hozzá hasonló kompakt hordozható adattárolók mostanság egyre fontosabb szerephez jutnak, ugyanis a piacon rengeteg olyan fogyasztói elektronikus termék jelenik meg, mely kisebb-nagyobb méretű digitális állományokat kezel. Ezen eszközök közé sorolhatók többek közt a hordozható zenelejátszók, a digitális fényképezőgépek, a digitális kamerák, a kéziszámítógépek, vagy például az újgenerációs mobiltelefonok.

Az IBM a hamarosan bemutatkozó 4 GB-os Microdrive-nak nem csak a fogyasztói elektronikus eszközök, hanem a notebookok piacán is komoly jövőt szán, ugyanis úgy véli, hogy a Microdrive minden szempontból kielégíti a hordozható számítógépeket használók igényeit. Újgenerációs Microdrive meghajtónk könnyebb mint egy AA elem, felülete kisebb mint egy négyzetcol és közel 2800-szor több adat tárolható el rajta, mint egy hagyományos hajlékonylemezen - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban az IBM egyik munkatársa, majd hozzátette, hogy a Compact Flash Type II ipari szabvánnyal kompatibilis 4 GB-os Microdrive újdonság végfelhasználói ára várhatóan 499 dollár, vagyis mintegy 103 ezer forint lesz.

Az IBM egyébként komoly konkurenciaharcra számíthat ebben a szegmensben, a jövőben ugyanis több gyártó is megjelenik majd a piacon 1 colos, illetve 0,85 colos méretű miniatűr merevlemezeivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #7
    jah jó kis cuccosok. csak még kicsit húzós az áruk. :)
  • grebber #5
    Én nem tudom azért kérdem ezt mikbe lehet beletenni ?
  • Gabest #2
    A vizigyesznót is adják hozzá ugye?