Spencer

A jövőben kettészakad a világháló?

Egy brit elemző szerint az internet hamarosan kettészakadhat: egyik része fizetős, kontrollált, másik része pedig ingyenes és "vad" lesz.

John Carr, az Internet Safety Group aucklandi konferenciáján tartott előadása keretein belül arról beszélt, hogy a közeljövőben létrejöhet a nemzetközi világhálón belül egy olyan elit divízió, mely a komoly biztonsági intézkedéseknek hála minden korábbinál nagyobb védelmet nyújt a nem kívánt támadások és egyéb negatív hatások ellen. Ezen különleges internet tartomány létrejöttét elsősorban azon felhasználók áhítozzák, akik ráuntak a jelenlegi világháló mocskosságára, és hajlandóak lennének némi extra díj ellenében egyfajta prémium kategóriás internet részesei lenni.

"Tisztában kell lennünk azzal, hogy az internet valószínűleg sohasem teljes mértékben biztonságos és megbízható, sem a gyermekek, sem pedig a felnőttek számára, azonban amennyiben az internetes közösség és elsősorban a szülők igényt tartanak rá, akkor a legújabb technológiai megoldások segítségével létrehozható lenne egy a mainál sokkal biztonságosabb internet divízió. Ezen internet használói biztosak lehetnének csevegőpartnereik személyi azonosságát illetően, nyugodtan utalhatnának át pénzösszegeket a neten keresztül, vagyis a világháló általánosságban véve megbízhatóbb és nyugodtabb lenne" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Carr.

Carr hangsúlyozza, hogy az a meglehetősen kis biztonságot nyújtó internet, amit ma ismerünk és használunk, a jövőben is tovább élne, vagyis véleménye szerint a kontrollált internet, vagyis a szép világ és a megkötésektől mentes világháló a jövőben egymás mellett létezne, a felhasználók pedig dönthetnének, hogy mely hálózat részesei kívánnak lenni. A biztonságos internet mellett továbbra is elérhető lesz egy a maihoz hasonló internet, mely a bűnözés és a szex melegágya lesz és sokan biztosan le fogják tagadni, hogy ezen internetet használják, mondta a brit kutató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #58
    Hát Shadow, nekem is ez az érzésem. Biztos a nagymamája asszonta neki, hogy a net csúnya dolog mer tele van pedóval meg szexssszel, fújj, modgyuk valszeg ő maga ezért, nem is használja. Amúgy, ha csinálunk egy pénzes, meg egy csóró oldalt akkor a bűlnözők vajon melyik felé fognak orientálódni?
  • Shadow_THH #57
    Ekkora állatot :D megy a kamu doma, hogy mindennél biztonságosabb, meg jönnek és betörnek a "vad" neten... Jó kis reklámkampány! Perkáljon mindenki vagy várja a biztos halált... Ha ketté szakad a net akkor Billy bácsin meg néhány ilyen hozzáértőn kivül szerintem mindenki marad a "vad" és veszélyekkel teli internet világában. Szerintem ez a brit faszi életében csak eygszer látott gépet azt is fényképen és az is csak kenyérpirító volt
  • TheZsenyka #56
    Régen milyen király volt a CompuServe...
  • NEXUS6 #51
    Amúgy, hogyan valósítanák meg azt a másik netet? Külön drótot húznak ki mindegyik géphez, amin más oprendszer, meg más hálózati protokol van feltelepítve?
    Amúgy meg, ha azonos hardveren oprendszeren protokolon, böngészőn, miegymáson megy az egész akkor hol a különbség, hol a szétszakadás. Csak egy extra szolgáltatásról van szó, ennyi.

    Amúgy milyen ára lenne, mert ha többe kerülne mint a tűzfal + vírusírtó + a biztonságra költött munkaidő ára, akkor senkinek se fogja megérni!
  • Mike at home #50
    Cat, megdobbento
  • Mike at home #49
    ez egy jo kerdes

    a 12 eves gyerek miert nezheti hogyan lovi Chuck Norris bacsi halomra az embereket, ugyanakkor elotunik egy kebel, es maris 18+ a film
  • Mike at home #48
    kepzeld milyen undiorito, a gyerek levetkozik, es megnezi magat a tukorben, egyszeruen undorito, arrol nem beszelve hogy ettol meg homokos/leszbikus is lesz :))
  • Mike at home #47
    meg ugye USA-ban orokke megy ez a pedofil es terrotr mizeria, az emberek attol rettegnek, hogy gyerekekeiket elcsabitjak a gonosz cukrosbacsik, vagy a meg gonoszabb terrorista nenki/bacsik, szoval kell nekik vmi, ami szepen elleneorzott, sot meg azt is akarjak tudni, mit csinal a gyereke a neten

    errol olvastam is egy konyvet (ez is volt benen tema)

    az ellenorzest tamogatok szerint, az ember gyereke neten elkolthet tobb ezert dollart, mig a net szabdsagaert sikra szallok kozul valaki erre azt mondta, a gyerekem miert lopna el tolem tobb ezer dollart, egyebkent sem teszi

    szal Bush-t elnezve smina lesz nekik olyan netjuk, mas be se lephet majd, csak ujlenyomat es retina ellenorzes utan
  • Cat #46
    a magyar kormányzati portál, www.magyarorszag.hu fórumán már ma is ugynevezett akkreditáció van, azaz név személyi igazolvány stb. vel kell megadni adatokat, és az aktiválási kodot postai uton, AJÁNLOTT LEVÉLBEN küldik ki. Csak ezután lehet kérdéseket feltenni az államtitkároknak és hivataloknak. Azért annak is van értelme néhol, ha mindenki tökéletesen azonosítható...
  • a_n_d_r_e_w #45
    Virtuális gettó. Csórók az ingyenesben, de ne számítsanak semmilyen védelemre, gazdagok az elitben, ahol a seggüket is kinyalják. Mi jöhet még?! Virtuális koncentrációs tábor? Virtuális rasszizmus?
    Szép új világ...