SG.hu

Az első számhordozás a PanTelnél

[e-kereskedelem] A PanTel Rt. bejelentette, hogy a számhordozhatóságot a gyakorlatban is megvalósítva bekötötte hálózatába az első olyan előfizetőt, aki a szolgáltatóváltás után is megtarthatja meglévő telefonszámait. Az ügyfél a Lufthansa Technik Budapest Kft.

A 2004. január elsején hatályba lépett új Elektronikus Hírközlési Törvény rendelkezik arról, hogy a vezetékes távközlési szolgáltatóknak lehetővé kell tenni a számhordozhatóságot, azaz az előfizető úgy válthat szolgáltatót, hogy megtarthatja korábbi vezetékes telefonszámát. Az új rendelkezésre az európai uniós jogharmonizáció miatt is szükség volt, az Európai Unió ugyanis elvárja a csatlakozó országok távközlési szolgáltatóitól a számhordozhatóság lehetőségének biztosítását.

Tapasztalatok szerint a vállalatok és intézmények szinte kivétel nélkül ragaszkodnak meglévő telefonszámaikhoz, a számhordozhatóság lehetőségével élve azonban úgy válthatnak olcsóbb szolgáltatásra, hogy az egyébként felmerülő járulékos költségekkel (céges információs anyagok, névjegyek újranyomtatása, számátíratási díjak stb.) nem kell számolniuk. A PanTel vállalja a telefonszámok átírásával kapcsolatos adminisztrációt és annak költségét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!