Rónai György

Megjelent az első 1TB kapacitású külső merevlemez egység

Ugyan elég kevés olyan alkalmazás terjedt el eddig, amelynek 100-200GB-nál nagyobb tárolókapacitásra lenne szüksége, az innovatív tárolómegoldásairól ismert LaCie bemutatta az 1 TeraByte kapacitású külső merevlemezes egységét.

A LaCie Bigger Disk névre hallgató megoldása 7200RPM-es 8 MB gyorsítótárral ellátott merevlemezekből épül fel. A külső HDD blokk 5,25" méretben érkezik, és találunk rajta FireWire 400, 800, valamint USB 2.0 csatlakozót is. A Bigger Disk egyszerűen használható, mivel ahogy bedugtuk a gépbe, máris rendelkezésre áll a hatalmas kapacitás.

A LaCie újdonságán van on/off gomb is, valamint korszerű elindulási, lekapcsolási, és hibernálási megoldással is bír az energiatakarékosság, és a halk működés érdekében. Az audio megszállottjainak a Bigger Disk extra halk üzemmódra is képes. A rack egy speciálisan ötvözött alumínium és ZAMAC nevű fém kombinációból áll, ami gyorsan elvezeti a merevlemezek által keletkezett hőt, így biztosítva a hosszú élettartamot.


A Bigger Disket költséghatékony megoldásnak szánják, digitális audio, video, és egyéb médiák tárolására. A megoldást természetesen központi adattárolóként is lehet használni, például céges hálózatokban. A nagyobb céges, és profi felhasználókat maximum az térítheti el a vásárlástól, hogy a Bigger Disk nem alkalmaz RAID technológiát a résztvevő merevlemezek között.

Az 5,25"-os doboz megkönnyíti elhelyezését, sőt, akár leszerelhető lábakra is állíthatjuk az egészet. Egy kiegészítő rack szerelvény segítségével még egy standard 19"-os rackbe is behelyezhetjük. A Bigger Disk már ebben a hónapban elérhető lesz, nagyjából 1199 dolláros áron, vagyis kb. 260-270 ezer forintért. Az árban egy év garancia van, FireWire 800 (9:9 tűs), FireWire 400 (6:6 tűs), Hi-Speed USB 2.0, és egy iLink (6:4 tűs) kábel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AnarchoiD #11
    holeltek mar milyen 200giga ? :) az oskorban ? a bitmapjaim nemfernenek olyen keves diszken
  • IrkaBirka #10
    megvan valakinek az alink, amin egy csávó házilag (howto) rakja össze a terrabyte-os raid-et? :)
  • Mike at home #9
    szupi

    1 ev es 100 korul lesz?

    4.5 gigas DVD?
    27 gigas blue-ray?
    nesztek
  • ZMAN #8
    LOL!!
  • Sub #7
    Ezzel mehetnél DC-re :DDD
  • Darth Sith #4
    pár ilyennel engem is megdobhatnának. :)
  • Yfel #2
    Akkor vegyel egy masodikat :o)

    Y
  • aDannyBoy #1
    a 200 giga mar ugyis keves nekem :)))