SG.hu

Az EU spamellenes szabályzásának árnyoldalai

[E-kereskedelem] Az új Európai Uniós szabályzás, mely a magánszemélyek kéretlen levelek elleni védelmét hivatott szolgálni, nagy mértékben növelheti a vállalkozások elektronikus postaládáiba érkező kéretlen levelek tömegét.

A december 11-én bevezetett szabályozás értelmében a címzett előzetes beleegyezése nélkül történő SMS-ek, illetve e-mail-ek feladása törvénybe ütközőnek minősül. A problémát az jelenti ezzel szemben, hogy a vállalkozások elérhetőségei nem részesülnek a törvény nyújtotta védelemben.

A cégek címeire küldött üzenetekkel kapcsolatban csupán annyi a kikötés, hogy egyértelműen fel legyen tüntetve, mely e-mail címről érkezik az elektronikus levél, illetve biztosítsák a címzettnek a listáról való leiratkozás lehetőségét. Stewart Webb, az Impedia "anti-spam" cég ügyvezető igazgatója szerint ez a hiányosság arra bátoríthatja a feladókat, hogy a vállalkozások e-mailcímén keresztül próbálják meg elérni a magánszemélyeket.

A szabályzás életbe lépésének köszönhetően vélhetően nagyon kevés ember fog csökkenést érzékelni a kéretlen üzenetek számában, melynek egyik oka, hogy a spam elsősorban az USA-ból származik, illetve a levélküldésre gyanútlan felhasználók gépeit használják a feladók, mondta el Webb. A törvény értelmében az egyes weboldalakon figyelmeztetni kell a felhasználókat a cookie használatára, és a visszautasítás lehetőségét is biztosítani kell számukra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!