Spencer

Továbbra is rendkívül sikeres az iTunes szolgáltatás

Az Apple Computer közel megduplázta az iTunes Music Store-on keresztül eladott digitális zenei felvételek számát, mióta októberben kiadta az iTunes szoftver Windows operációs rendszerekkel kompatibilis új változatát.

A cupertinói (Kalifornia) székhelyű vállalat munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az áprilisban indult internetes zenei szolgáltatás keretein belül az eddigiekben már több mint 25 millió zeneszámot adtak el, mely mennyiség majdnem fele az elmúlt két hónapban talált gazdára.

Sokakat meglepett, amikor az Apple Computer idén tavasszal útjára indította az iTunes szolgáltatást, ugyanis az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatásokat az azt megelőző, illetve az azóta eltelt időkben is rendkívül sok támadás érte és éri, és tulajdonképpen senki sem hitte, hogy a vállalat vadonatúj szolgáltatása ilyen rövid idő alatt ekkora sikeret érhet el. A korábban oly sikeres, majd pedig a hanglemezkiadók által halálra ítélt Napster és az iTunes közt lényeges különbség, hogy míg a Napster ingyenesen használható, illegális tevékenységekre használható rendszer volt, addig az iTunes működése teljesen legális, a letöltött zenei felvételekért pedig 99 centet kell fizetni. Ide kapcsolódó hír, hogy a Napster nemrégiben újraindult, azonban az új generációs Napster már fizetős rendszerben működik, vagyis nem sok közös vonást mutat a nagy előddel.


Rob Schoeben, az Apple Computer egyik alelnöke elmondta, hogy mostanság hetente átlagosan 1,5 millió digitális zenefájlt töltenek le a felhasználók az iTunes szoftver segítségével, és amennyiben minden jól megy, akkor a szolgáltatás első születésnapjára a letöltött zenék száma a százmilliót is meghaladhatja. "Mi magunk is meglepődtünk az iTunes óriási sikerén. Amikor piacra kerül egy új termék, vagy elindul egy új szolgáltatás, a kezdeti piaci lelkesedés idővel lanyhulni szokott, azonban az iTunes esetében teljesen más a helyzet. Az iTunes-t napról napra egyre többen használják" - nyilatkozta Schoeben, majd hozzátette, hogy a vállalat az iPod hordozható zenelejátszó eladási mutatóival is teljes mértékben elégedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!