SG.hu

Európai kérdőre vonás a kéretlen levelek ügyében

[E-kereskedelem] Az Európai Unió kérdőre vonta azt a kilenc tagországot, melyek elmulasztották nemzeti jogukba illeszteni a kéretlen e-mailek ellen létrejött adatvédelmi törvényt. A jogszabálynak valamennyi tagországban október 31-én kellett volna életbe lépnie.

Belgium, Németország, Görögország, Finnország, Franciaország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, és Svédország két hónapon belül indoklást köteles adni a jogharmonizációs kötelezettség elmulasztása miatt. A szóban forgó törvény az internethez kapcsolódó visszaélések csökkentése, illetve a vállalkozások védelme érdekében jött létre. A jogszabály tiltja a kéretlen üzenetek feladását, a weboldalakról történő személyes adatok gyűjtését, valamint azon mobiltelefon-tulajdonosok tartózkodási helyének rögzítését, akiknek készülékei szatellitekkel kommunikálnak.

Az EU a szabályzástól azt reméli, drasztikusan csökkentheti a kéretlen e-mailek számát, melyek mára az internetes forgalom felét teszik ki. A jogszabály hiányossága, hogy a személyazonosságukat elfedő spam-feladókra kiróható büntetéseket nem részletezi kellőképpen. A jogszabályt eleddig hat ország - Ausztria, Nagy-Britannia, Dánia, Írország, Olaszország, és Spanyolország vette át - írja a Daily Press cikke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!